Zita, Mariann
8 °C
21 °C

Kósa Lajos is gyorshajtott: 50 helyett 91

2004.06.07. 12:39
Debrecen fideszes polgármesterét, Kósa Lajost 50 helyett 91 kilométer/óra sebességgel fényképezték le a rendőrök Berettyóújfaluban. Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság szabálysértési eljárást indított gyorshajtás miatt, Kósa pedig lemondott országgyűlési képviselő mentelmi jogáról. A debreceni fideszes éppen templomból sietett haza családjával, amikor leintették.
Gyorshajtás miatt indított szabálysértési eljárást a rendőrség Kósa Lajos, Debrecen fideszes polgármestere ellen - tájékoztatta hétfőn az MTI-t a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Technikai eszközökkel rögzítették

Vezendi Jánosné rendőr százados elmondása szerint a forgalomellenőrzők április 18-án észlelték és technikai eszközökkel rögzítették a szabálysértés tényét, ami alapján a lakóhely szerint illetékes rendőrkapitányságra megtették a feljelentést. A rendőrségi sajtóreferens beszámolt arról is: a rendőrök megkeresték Kósa Lajost, hogy a szabálysértéssel összefüggésben le kíván-e mondani mentelmi jogáról. Debrecen fideszes polgármestere országgyűlési képviselő mentelmi jogáról lemondott, aminek alapján megindult ellene a szabálysértési eljárás.

Vezendi Jánosné tájékoztatása szerint Kósa Lajos személygépkocsival Berettyóújfaluban lakott területen a városból kivezető úton az előírt 50 helyett 91 kilométer/óra sebességgel haladt, amikor a traffipax lefényképezte.

Templomból jött

Kósa az Index kérdésre elmondta, hogy egy családi keresztelőről jött éppen, amikor a város határától 150 méterre lefényképezték, majd a helyszínen megállították a rendőrök. A fideszes politikus szerint szembeötlő, hogy éppen a kampányhajrában került a nyilvánosság elé az áprilisi történet.

Demszkynek bevonták

Mint emlékezetes, nemrégiben Demszky Gábor kapott négy hónapra szóló jogosítvány-bevonást és 40 ezer forintos bírságot, miután a 70 kilométeres sebességkorlátozás ellenére száz feletti sebességgel többször átlépte a záróvonalat a 21-es számú főúton. Demszky az ítéletet követően azt mondta, hogy "a következő négy hónapban sofőrrel, gyalog, tömegközlekedéssel és kerékpárral" közlekedik majd.