Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Őrizetben a kőszegi műemlék lebontója

2008.03.22. 21:44
A rendőrség szombaton őrizetbe vette azt a férfit, aki elbonttatta a műemléki védelem alatt álló egykori kőszegi posztógyárat. A férfi társait még keresi a rendőrség, rongálással gyanúsítják.

A rendőrség őrizetbe vett egy szombathelyi férfit, akit a műemléki védelem alatt álló kőszegi volt posztógyár elbontásával gyanúsítanak - erősítette meg az MTI-nek az RTL Klub híradójának információját Szalai Ferenc alezredes, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense szombaton.

A férfit rongálás minősített esete bűncselekménnyel gyanúsítják - mondta a sajtóreferens, hozzáfűzve, a férfi három társát még keresik, ellenük elfogatóparancsot adtak ki. Az alezredes a nyomozás érdekeire hivatkozva ennél bővebbet egyelőre nem kívánt mondani.

Az 1901-ben épült volt kőszegi posztógyár 6 ezer négyzetméter alapterületű épületegyüttesét valószínűleg szerdán éjszaka bontották le ismeretlen tettesek.

A rongálás miatt a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal Nyugat-dunántúli Regionális Irodájának vezetője, Fiegler András tett feljelentést, aki az MTI-nek elmondta: példátlannak és felháborítónak tartja az esetet, hiszen az ideiglenes műemléki védettség alatt álló épület Kőszeg egyetlen ipari műemléke volt.