Fábián, Sebestyén
-2 °C
0 °C

Őrizetben a kőszegi műemlék lebontója

2008.03.22. 21:44
A rendőrség szombaton őrizetbe vette azt a férfit, aki elbonttatta a műemléki védelem alatt álló egykori kőszegi posztógyárat. A férfi társait még keresi a rendőrség, rongálással gyanúsítják.

A rendőrség őrizetbe vett egy szombathelyi férfit, akit a műemléki védelem alatt álló kőszegi volt posztógyár elbontásával gyanúsítanak - erősítette meg az MTI-nek az RTL Klub híradójának információját Szalai Ferenc alezredes, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense szombaton.

A férfit rongálás minősített esete bűncselekménnyel gyanúsítják - mondta a sajtóreferens, hozzáfűzve, a férfi három társát még keresik, ellenük elfogatóparancsot adtak ki. Az alezredes a nyomozás érdekeire hivatkozva ennél bővebbet egyelőre nem kívánt mondani.

Az 1901-ben épült volt kőszegi posztógyár 6 ezer négyzetméter alapterületű épületegyüttesét valószínűleg szerdán éjszaka bontották le ismeretlen tettesek.

A rongálás miatt a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal Nyugat-dunántúli Regionális Irodájának vezetője, Fiegler András tett feljelentést, aki az MTI-nek elmondta: példátlannak és felháborítónak tartja az esetet, hiszen az ideiglenes műemléki védettség alatt álló épület Kőszeg egyetlen ipari műemléke volt.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!