Eufrozina, Kende
4 °C
15 °C

Kosztolányi csak a nyelvét dugta a pezsgőbe

2002.03.29. 23:09
A Központi Ügyészségi Nyomozóhivatal vizsgálja Kosztolányi Dénes március 17-i autóbalesetét Az RTL Klub Híradójának információi szerint a fideszes képviselő elismerte, hogy egy fogadáson alkoholt fogyasztott, majd így ült a volán mögé.
Kosztolányi Dénes Békéscsabáról, a tizedik országos aerobic bajnokságról indult Budapestre, ám hajnali fél háromkor Kondoroson autójával balesetet szenvedett. Az árokba csúszott autóból a képviselőt a mentők kórházba vitték, ahol vért vettek tőle. Ügyészségi forrásokból az RTL Klub úgy értesült, hogy a képviselő véralkoholszintje elérte azt a határt, amely után az ügyet már a Központi Ügyészségi Nyomozóhivatal vizsgálja.

A győztesekkel koccintott

Kosztolányi Dénes maga is elismerte, hogy néhány órával korábban, este nyolc óra körül ivott valamennyit: "Előző nap fogadás volt, ahol pezsgővel koccintottam a győztesekkel, a vendéglátókkal. Ahogy fogadáson illik, az ember beledugja a nyelvét a pezsgőspohárba, mert én vagyok a házigazda, én vagyok az aerobic szövetség elnöke" - nyilatkozta az RTL Klub Híradójának a fideszes politikus.

Nem érződött a lehelletén

A képviselő azonban azt állította a kereskedelmi televíziónak, hogy az ügyeletes orvos által kiállított jegyzőkönyv szerint hajnalban a leheletén nem érződött az alkohol, és azt mondja, hogy nem ezért vizsgálódnak ellene. Szerinte a Központi Ügyészségi Nyomozóhivatal csak kocsija műszaki állapotát vizsgálja.