Judit
3 °C
7 °C

Hatmilliárdos kötvényfogás Londonban

2003.09.05. 11:01
A brit rendőrség hatmilliárd dollár értékű feltételezett amerikai kötvény lefoglalásáról adott hírt egy kiterjedt nemzetközi drogcsempész hálózat szétzúzása után. A hatóságok azt próbálják kideríteni, hogy a papírok valódiak-e.
- Ha a kötvények valódiak, akkor ez az egyik legnagyobb fogásként kerül be a bűnügyi annalesekbe - közölte a brit drograjtaütéseket felügyelő Nemzeti Bűnüldöző Csoport (NCS) csütörtökön Londonban, részletezve a multinacionális banda felgöngyölítését. Bár az akciók a múlt hónapokban történtek, a brit rendőrség titokban tartotta azokat, hogy segítsék a velük együttműködő kolumbiai rendőrség munkáját.

Letartóztatások országszerte

A július elején beindult Hobart művelet keretében tizenhárom brit személyt tartóztattak le Londonban és Anglia környező délkeleti részén kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények gyanújával. Közülük négyen szabadlábon védekezhetnek.

Milliárdok

Feltételezések szerint a gyanúsítottak aktívan részt vettek a Kolumbia és Nagy-Britannia közti kábítószer-csempészetben. A brit detektívek 55 ezer ecstasy tablettát is elkoboztak akciójuk során. Emellett lefoglaltak tizenöt kilogramm amfetamin származékot, továbbá autókat és ékszereket mintegy hétmillió font (kb. két és fél milliárd forint) értékben.

Kolumbiai szál

A nyomozás szálai Ecuadorba és Kolumbiába vezettek. A két dél-amerikai ország drogüldözői két-két személyt tartóztattak le, együttműködve brit kollégáikkal - jelentette a Reuters.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?