Sándor, Ede
-4 °C
-1 °C

Nyolc napon túl gyógyuló KRESZ-vita

2006.11.13. 17:16
Verekedésbe torkollott egy angliai KRESZ-szabályról kialakult vita vasárnap este Szegeden. Három férfit csoportosan elkövetett garázdaság és súlyos testi sértés miatt állított elő a rendőrség.

Súlyos sérüléssel járó verekedéshez vezetett egy külföldi KRESZ-szabály körül kialakult vita Szegeden. Vasárnap hajnalban egy szegedi büfénél sorban álló társaság azt próbálta tisztázni, hogy az angliai körforgalomba milyen szabályok szerint kell behajtani.

Mivel a négy férfinak nem sikerült a felmerült problémát szóban megoldani, tettlegességre is sor került, mondta M. Toronykőy Márta, a Csongrád Megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A vitatkozók egyike ütött, majd első ütést továbbiak követték, mitől az egyik férfi súlyos sérülésekkel került a földre. Ezt barátja sem akarta szó és tett nélkül hagyni, ő is ütött, földre terítve az ellentétes nézetet képviselő társaság tagját, aki könnyű sérüléseket szenvedett.

Végül a jelen lévő nőknek sikerült az indulatokat megfékezni, azzal hogy kihívták a rendőröket.

A "balkéz-szabály" tisztázása többszörös csonttörésébe került, ugyanis az egyik férfi több csonttörést és zúzódást szenvedett. Három férfit csoportosan elkövetett garázdaság és súlyos testi sértés bűncselekményével gyanúsít megalapozottan a Szegedi Rendőrkapitányság.

Egyébként Angliában a hazai szabályokhoz hasonlóan a körforgalomban haladónak van elsőbbsége, tette hozzá Toronykőy Márta.