Ágnes
-5 °C
2 °C

Láthatósági mellényre kötelezik a biciklistákat

2006.07.25. 09:59
Fényvisszaverő mellényt írnak elő egy KRESZ-módosításokat tartalmazó tervezetben, amelyről a Világgazdaság számol be. A biciklistáknak lakott területen kívül kötelezően viselniük kellene a mellényt, amelyből országosan 3 millióra van szükség.


Fényvisszaverő ruházat és kiegészítők
Az eddig önkéntesen, összesen 800 ezer, megvásárolt fényvisszaverőmellényen túl még további kétmillióra van szükség, amely egymilliárdos kiadás a biciklisták tömegeinek, írja a Világgazdaság annak kapcsán, hogy a Közlekedés Rendészeti Egységes Szabályzatban módosítások várhatók. A lap ismertet néhány tervet.

A jövőben lakott területen kívül éjszaka és rossz időjárási viszonyok között láthatósági mellényt kell a biciklistáknak viselniük. A módosítások között szerepel még az az elképzelés, hogy lakott területen kívül közlekedő autóbuszokon az ülésekhez beszerelt biztonsági övek használatát kötelezővé tennék.

Az egy ülőhelyen utazó két gyermek esetében a gyermekülés jelenlegi használatmentességét megszüntetnék. A haladást elősegítendő 3500 kilogrammig azonos sebességhatárt vezetnének be minden járműre. Vátoznak továbbá a vasúti átjárók megközelítésére vonatkozó szabályok.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!