Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Láthatósági mellényre kötelezik a biciklistákat

2006.07.25. 09:59
Fényvisszaverő mellényt írnak elő egy KRESZ-módosításokat tartalmazó tervezetben, amelyről a Világgazdaság számol be. A biciklistáknak lakott területen kívül kötelezően viselniük kellene a mellényt, amelyből országosan 3 millióra van szükség.


Fényvisszaverő ruházat és kiegészítők
Az eddig önkéntesen, összesen 800 ezer, megvásárolt fényvisszaverőmellényen túl még további kétmillióra van szükség, amely egymilliárdos kiadás a biciklisták tömegeinek, írja a Világgazdaság annak kapcsán, hogy a Közlekedés Rendészeti Egységes Szabályzatban módosítások várhatók. A lap ismertet néhány tervet.

A jövőben lakott területen kívül éjszaka és rossz időjárási viszonyok között láthatósági mellényt kell a biciklistáknak viselniük. A módosítások között szerepel még az az elképzelés, hogy lakott területen kívül közlekedő autóbuszokon az ülésekhez beszerelt biztonsági övek használatát kötelezővé tennék.

Az egy ülőhelyen utazó két gyermek esetében a gyermekülés jelenlegi használatmentességét megszüntetnék. A haladást elősegítendő 3500 kilogrammig azonos sebességhatárt vezetnének be minden járműre. Vátoznak továbbá a vasúti átjárók megközelítésére vonatkozó szabályok.