Sándor, Ede
-4 °C
-1 °C

Súlyos baleset az M7-esen

2006.03.09. 14:40
Busz ütközött egy leálló sávban veszteglő kisteherautónak az M7-es autópályán a főváros közelében. A kisbuszon tizenhárman voltak, a mentők tizenkét sérültet szállítottak kórházba.

Súlyos karambol történt az M7-es autópálya 18-as kilométerénél. Az Országos Mentőszolgálat szóvivőjének munkatársának értesülései szerint több autó ütközött össze, összesen tizenketten sérültek meg, közülük kettő állapota súlyos. A HavariaPress kilenc könnyű, egy súlyos és egy életveszélyes sérültről tud.

Egy tizenkét utast szállító, húszszemélyes kisbusz rohant bele egy, a leálló sávban veszteglő, feltehetően műszaki hibás kisteherautóba Érd külterületén, a Budapest felé tartó pályarészen, mondta el az Indexnek Gálik Viktória, az autópálya-rendőrség szóvivője.

A térségben esik a hó és csúszós az út, így a balesetet feltehetően a rossz időjárási körülmények okozták. Az okokat a műszaki vizsgálat során állapítják meg, mondta el Gálik, aki úgy tudja, hogy a busz sofőrje is a sérültek között van, ezért őt még nem tudták kihallgatni.

A mentők a súlyos sérülteket az Orczy úti és a Merényi kórházakba, a tíz könnyű sérültet a budapesti János kórházba szállították.