Mátyás
-6 °C
1 °C

Két halott, tizenkét sérült a kisbuszok ütközése után

2007.06.13. 11:59
Halálos áldozatot is követelt két kisbusz frontális ütközése Cegléd közelében. A balesetben tizenketten sérültek, a buszok roncsába egy személyautó is becsapódott.

Frontálisan karambolozott két, zsúfolásig tömött kisbusz Cegléd közelében. A Független hírügynökség értesülései szerint a roncsokba egy személyautó is belerohant. Egy személy életét vesztette, több mint tízen megsérültek. Délután újabb halálos áldozatról számoltak be.

A mentésben tíz mentőautó és két mentőhelikopter vett részt, összesen tizenkét sérültet láttak el, akiket hajnalban Cegléd, Szolnok és Budapest kórházaiba szállítottak.

Hiába szállították helikopterrel Budapestre, az Országos Baleseti és Sürgősségi Intézetbe a hajnali ceglédberceli baleset egyik életveszélyes állapotban lévő sérültjét, életét a szakszerű orvosi beavatkozás ellenére sem sikerült megmenteni, erről Szita János, az intézet megbízott főigazgatója tájékoztatta a Független Hírügynökséget délután.


12-en sérültek meg a kora reggeli hármas balesetben

A baleset másik életveszélyes sérültjét a ceglédi Toldi Ferenc Kórházba szállították. A kórház tájékoztatása szerint az ő állapota stabil, túl van a közvetlen életveszélyen.

A rendőrségtől származó információk szerint reggel fél hatkor két kisbusz frontálisan összeütközött Ceglédbercelnél. Lukácsi Zsuzsa, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjének tájékoztatása szerint a balesetet a román kisbusz sofőrje okozta, aki elaludt a volánnál. Emiatt áttért a szembejövő sávba és frontálisan összeütközött a szabályosan közlekedő magyar rendszámú kisbusszal. Utóbbi megpördült és egy személyautónak csapódott.

A baleset után teljes útzárat kellett elrendelni a 4-es főúton Ceglédbercelnél. Az útzárat végül a három órán át tartó mentés és helyszínelés után feloldották.