Mátyás
-6 °C
1 °C

Feloldották a kanadai vonat karanténját

2008.05.10. 15:34
Pénteken 10 órán keresztül vesztegelt egy vonat a kanadai Ontario állam északi részén, miután egy utas váratlanul meghalt, további 10 megbetegedett. Az orvosok nem találtak bizonyítékot fertőző betegségre, így szombaton feloldották a karantént.

Megérkezett Vancouverből Torontóba az a vonat, amelyiket pénteken 10 órán keresztül karantén alatt tartottak Ontario északi részén egy faluban, Foleyet-ben, írja a The Star.

A karantént azután rendelték el, hogy egy 86 éves, a vonaton utazó nő váratlanul meghalt, és további tíz utas megbetegedett. A rosszul lett emberek mindegyikénél influenzaszerű tüneteket észleltek az orvosok, egyiküket légzési problémákkal szállították kórházba.

Hivatalos források szerint az orvosok megállapították, hogy fertőző betegséget egyik utas sem hordoz.

A vonaton 260 ember, köztük 30 főnyi személyzet utazott, mikor a szerelvényt vesztegzár alá vonták az idős utas halála miatt. A karantén idején csak védőöltözetben lehetett felszállni a vonatra.

Az orvosok azt gyanították, hogy atípusos tüdőgyulladás (SARS) okozhatja a megbetegedéseket, ugyanakkor egyes tünetek ellentmondtak ennek a feltételezésnek. Felmerült az is, hogy ételmérgezés, vagy a környezetből a levegőbe került szennyező anyag állhat a háttérben.