Etelka, Aletta
1 °C
5 °C

Halott édesanyjával élt egy hároméves kisfiú

2005.10.20. 15:29
Iszonyatosan lefogyott, de túlélte a bezártságot az a brit kisfiú, aki halott édesanyjával lakott hetekig.

Halott anyjával két hétig egyedül maradt a lakásban egy hároméves kisfiú, írta a Daily Record alapján az MTI. A gyerek nagymamáját, Eleanor McGarrityt a kisfiú óvodájából hívták fel, mert a gyerek már hosszabb ideje hiányzott, és a telefont sem vette fel senki a lakásban.

Eleanor riasztotta a rendőrséget, a hatóság betörte a lakás ajtaját és ott találta az alaposan lefogyott, a kiszáradás miatt szédelgő kisfiút. A gyerek 33 éves - a lap szerint drogfüggő - édesanyja holtteste a padlón feküdt. A kisfiú, aki olyan kicsi, hogy nem érte fel a kilincset, a leveleknek való ajtórésen át megpróbálta ugyan felhívni magára a figyelmet, de hiába.

Maradékokat talált

A kisfiú a hűtőszekrényben talált chipsszel, üdítővel, és ételmaradékokkal táplálkozott. A lap szerint játékával (Thomas, a mozdony - egy brit tévésorozat nyomán) szórakozott, és rendszeresen járt a vécére.

Amikor a rendőrök végre kiszabadították, már csontváznyira fogyott. "Nagyon-nagyon gyenge és sovány volt" - mondta el utólag a nagymama. Hozzáfűzte: "Bízunk abban, hogy rendbe jön, nagyon derék kisfiú". A gyereket kórházba vitték, állapota javulóban van. Egyelőre nem tudni, mi okozta a 33 éves anya halálát.