Lenke
14 °C
28 °C

Megint megkéseltek egy fiatalt Londonban

2008.07.04. 11:48
Újabb tinédzsert késeltek meg Londonban csütörtök délután. A 16 éves fiút azonnal kórházba szállították, de az életét már nem tudták megmenteni. A brit belügyminisztérium akciócsoportot hoz létre a bandák ellen több városban.

Újabb tinédzser halt bele késszúrás okozta sérüléseibe a brit fővárosban, ezzel tizennyolcra nőtt az év eleje óta gyilkosság áldozatául esett fiatalok száma Londonban, közölte pénteken a brit rendőrség. A 16 éves fiút csütörtök délután késelték meg London déli részén. A tinédzsert azonnal kórházba szállították, ám nem sokkal éjfél után belehalt sérüléseibe.

Múlt vasárnap hajnalban egy szintén 16 éves fiatalt szállítottak késszúrás okozta sérülésekkel kórházba, az orvosok azonban az ő életét sem tudták már megmenteni. A hétvégi esettel kapcsolatban két 18 és egy 19 éves fiatalt vettek eddig őrizetbe, közölte a főváros rendőrsége.

A csütörtökön megkéselt fiú volt a londoni fiatalok körében dúló erőszak 18. áldozata év eleje óta, amit szakértők a késkultúra hirtelen népszerűvé válásával magyaráznak.

Barbara Wilding dél-walesi rendőrfőkapitány nemrég úgy nyilatkozott, a brit fiatalok számára a bandázás, a drogok kiváltotta erőszak, a késelés és az utcai verekedés pótolja a családi életet. A főrendőr úgy véli, az elvadult tinédzserek legújabb nemzedékének életformájává vált az együtt lógás a nagyvárosok szegényebb negyedeiben.

A brit belügyminisztérium a napokban akciócsoportot hozott létre a bandák ellen Londonban, Birminghamben és Manchesterben.