Lehel
17 °C
27 °C

Ketrecbe zárta gyerekeit

2008.07.04. 11:06
Hétfőn letartóztattak egy chicagói férfit, aki a pick-upja hátuljában felállított drótketrecbe zárta két kislányát. A férfi azzal indokolta tettét, hogy nem volt bébiszittere.

Egy Chicago külvárosában élő férfi a furgonja hátuljába rejtett drótketrecbe zárta két kislányát, írja az AP. A helyi rendőrség még nyomoz az ügyben, de azt már kiderítették, hogy a gyerekek nem voltak folyamatosan a ketrecbe zárva.

A harmincöt éves Ricardo Gonzalezt hétfőn tartóztatták le, miután egy asszony egy benzinkútnál gyermeksírást hallott, majd meglátta, ahogy a férfi kis kezeket tol vissza a ketrecbe. Miután a kiérkező rendőrök átvizsgálták a járművet, kiderült, hogy a férfi a hátsó ülések helyén egy drótketrecet állított fel, de azt a feketére színezett ablakok és egy rakás kartonpapír miatt kívülről nem lehetett meglátni.

Gonzalez azzal indokolta a ketrec használatát, hogy nem volt bébiszittere, emellett fegyelmezni akarta a két és öt éves kislányokat, hogy ne szaladjanak el. A férfi július 31-én áll bíróság elé kiskorú veszélyeztetése miatt, de a rendőrség még vizsgálja, hogy nem történt-e komolyabb bűncselekmény. A kislányokat nevelőotthonban helyezték el.