Valér
-2 °C
0 °C

Tizenhét halottja van a kubai repülőgép szerencsétlenségnek

2002.03.15. 11:22
Tizenhét emberrel a fedélzetén lezuhant egy szovjet gyártmányú Antonov kisgép Kuba középső részén - jelentette a BBC. Az utasok között 13 külföldi turista volt.
Öt brit, hat kanadai, és két német turista vesztette életét abban a repülőgép szerencsétlenségben, amely a közép-kubai Santa Claranál történt. Az orosz gyártmányú, egymotoros Antonov AN-2 helyi idő szerint csütörtök délután fél ötkor zuhant le Havannától mintegy 270 kilométerre keletre. A kubai külügyminisztérium tájékoztatása szerint nincsenek túlélők.

A baleset oka ismeretlen

A repülőgépet a kubai Aerotaxi vállalat üzemeltette. A gép a déli parton fekvő Cienfuegosból tartott a Kuba északi részén található, mostanában igen népszerű Cavo Coco üdülőszigetre. Jelentések szerint jó időjárásviszonyok uralkodtak a környéken, a baleset oka egyelőre ismeretlen.

Antonov AN-2

Az Antonov AN-2 a világ legnagyobb kétfedeles repülőgépe, amely nagyon népszerű a kubai légitaxi-vállalatoknál - jelentette a CNN. Ugyanilyen típusú gép zuhant le 1996 novemberében észak-oroszország Komi tartományában is, akkor 13 ember vesztette életét. Alig egy évvel korábban, 1995 júniusában ugyancsak egy AN-2 csapódott a földbe az oroszországi Kabarovszk tartományban, a szerencsétlenségnek 12 áldozata volt.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!