Fábián, Sebestyén
-2 °C
0 °C

Külföldön is nyomoznak a móri bankrablás ügyében

2002.05.14. 10:01
Nem csak alibi-igazolás miatt vette fel a kapcsolatot a rendőrség a szomszédos államok rendőrségeivel a móri bankrablás ügyében. A Népszabadság szerint nem zárható ki, hogy az egyik elkövető külföldi.
Elképzelhető, hogy a móri gyilkos bankrablók egyike külföldi állampolgár volt. Ezzel kapcsolatban a Népszabadság közölt információkat kedden.

A lap szerint áttörést hozhat a nyomozásban, hogy napokon belül elkészülnek a szakértői jelentések a helyszínen rögzített nyomokról. A tetthelyen több olyan "nyomot" találtak a helyszíni szemlén - a rendőrség egyelőre nem kívánja nyilvánosságra hozni, hogy hajszálakról, ujjlenyomatokról vagy másról van-e szó -, amelyek alapján egyértelműen azonosítani lehet a későbbiekben a tetteseket.

Hivatalos rendőrségi források csak annyit mondtak: több szálon nyomoznak, és nem zárják ki, hogy az egyik elkövető esetleg külföldi lehet. "Nem véletlen, hogy a rendőrség már felvette a kapcsolatot több szomszédos ország rendőrségével is, konkrét információkat kérve tőlük a nyomozáshoz", mondta egy nevének elhallgatását kérő rendőrségi szakember a Népszabadságnak.

A rendőrség alibi-igazolás miatt is kénytelen volt külföldön nyomozni. Kiderült, hogy a másik gyanúsított személy, Farkas Róbert nem lehetett Szlovákiában a bankrablás idején. Így Farkasnak nincs alibije a gyilkosságok napjára.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!