Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Külföldön is nyomoznak a móri bankrablás ügyében

2002.05.14. 10:01
Nem csak alibi-igazolás miatt vette fel a kapcsolatot a rendőrség a szomszédos államok rendőrségeivel a móri bankrablás ügyében. A Népszabadság szerint nem zárható ki, hogy az egyik elkövető külföldi.
Elképzelhető, hogy a móri gyilkos bankrablók egyike külföldi állampolgár volt. Ezzel kapcsolatban a Népszabadság közölt információkat kedden.

A lap szerint áttörést hozhat a nyomozásban, hogy napokon belül elkészülnek a szakértői jelentések a helyszínen rögzített nyomokról. A tetthelyen több olyan "nyomot" találtak a helyszíni szemlén - a rendőrség egyelőre nem kívánja nyilvánosságra hozni, hogy hajszálakról, ujjlenyomatokról vagy másról van-e szó -, amelyek alapján egyértelműen azonosítani lehet a későbbiekben a tetteseket.

Hivatalos rendőrségi források csak annyit mondtak: több szálon nyomoznak, és nem zárják ki, hogy az egyik elkövető esetleg külföldi lehet. "Nem véletlen, hogy a rendőrség már felvette a kapcsolatot több szomszédos ország rendőrségével is, konkrét információkat kérve tőlük a nyomozáshoz", mondta egy nevének elhallgatását kérő rendőrségi szakember a Népszabadságnak.

A rendőrség alibi-igazolás miatt is kénytelen volt külföldön nyomozni. Kiderült, hogy a másik gyanúsított személy, Farkas Róbert nem lehetett Szlovákiában a bankrablás idején. Így Farkasnak nincs alibije a gyilkosságok napjára.