Dénes
2 °C
21 °C
Index - In English In English Eng

Bezár a legrégebbi kupleráj

2008.03.14. 17:05
Az internetes pornó és a callgirl-hálózatok, illetve a zajos diszkók miatt hanyatlik az üzlet hamburg St. Pauli nevezetű kéjnegyedében. Így bezár a város legrégebbi bordélya a Luxor hotel. A patinás intézményben hajdan egy lány egy éjszaka alatt 2 ezer eurót is kaszálhatott, most jó ha műszakonként összejön 200.

Lanyha forgalma miatt bezár a legrégebbi bordélyház Hamburg piroslámpás negyedében. Az 1948-ban megnyitott, családi vállalkozásként működő Luxor hotelt eladták egy befektetőnek, és a jövő hónapban bezár, nyilatkozta Waltraud Mehrer madám.

A madám szerint a könnyen elérhető internetes pornó, a növekvő callgirl-hálózatok és a zajos diszkók és táncos szórakozóhelyek miatt hanyatlik az üzlet. St. Pauliban ma már nem lehet nagy pénzt keresni szex árusításával, állította az üzletasszony. Ma már csak olyan bárokban pörög a biznisz, ahol a nők az asztalon táncolnak.

A kupleráj az 1970-es években élte fénykorát, heti hét napon át tartott nyitva, 12 prostituálttal. Annak idején a vendégeink jól voltak eleresztve, nem voltak skótok. Mostanra ez is megváltozott, nosztalgiázott Waltraud Mehrer.

A Luxor hotel ma négy prostituáltat alkalmaz, és csak keddtől csütörtökig van nyitva. "Valaha éjszakánkét kétezer eurót is megkerestem. Ma már csak álmodozom ilyesmiről" - mondta el az egyik "lány", Nicole. Egy éve dolgozik itt, s jó ha ha műszakonként leesik 200 euró.