Ágnes
-1 °C
2 °C

Kuruzslással vádolják a józsefvárosi kínaiakat

2003.07.25. 15:53
Kuruzslás vétsége miatt indított eljárást a VIII. kerületi rendőrkapitányság két kínai állampolgár ellen, a józsefvárosi piac melletti akupunktúrás "kórházat" pedig bezáratta - közölte az MTI-vel a rendőrség pénteken.
Alapos a gyanú arra, hogy két kínai állampolgár engedély nélkül akupunktúrás kezelést folytatott a józsefvárosi piaccal szemközti szolgáltatóházban - mondta el az MTI-nek Pál Péter százados.

A rendőrség csütörtökön járt a helyszínen, s bezáratta a rendelőt. A két kínai egyébként jogszerűen tartózkodik Magyarországon, mindketten szabadlábon védekezhetnek.

A büntető törvénykönyv szerint a kuruzslás vétsége legfeljebb egy évig terjedő szabadságvesztéssel, közmunkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.

A szolgáltatóházban - ahol a gyanú szerint az akupunktúrás kezelést is végezték, a két helyiséget, ahol a kezelést folytatták, a VIII. kerületi rendőrkapitányság lepecsételte. Az ajtón, a kínai feliratokon kívül az "oktatás" szó látható.

Az épületben egyébként mind az ott dolgozók, mind az ügyfelek kínaiak, s számos szolgáltatás található, egyebek között szépségszalon, utazási iroda, video-kölcsönző és fodrászat is.

Az MTV csütörtök esti Híradójában az hangzott el, hogy az "illegális kórházban" az ÁNTSZ szakemberei főleg kínai gyógyszereket, terhességi teszteket és szúrt, valamint égési sérülések ellátására alkalmas eszközöket találtak.