Emőke
-4 °C
9 °C

Gulyás-Káma-szútra Kehidakustányon

2005.09.06. 17:57
Szeretne Ön egy falakkal körülvett szexvárban nyaralni? Dzsakuziban áztatni magát egy orientalista hangulatú luxussátorban, ahol padlófűtés is van? Szeretné tanfolyamon tanulni a csokinyalás fortélyait és egyáltalán állandóan szexelni (a párjával!) a szabadsága alatt? "Az erotikus nyaralás olyan forró lesz, mint egy igazi tüzes gulyás" - mindez Kehidakustányban, amelyet Németország legnagyobb bulvárlapja már most melegen ajánl a turistáknak. Jövőre állítólag megnyílik az Erotikaoázis a Zalai-dombságban, de ez nem egészen biztos. Ha Ön azt hitte, mindent tud már a szexről, hát tévedett.

Azt eddig is tudtuk, hogy Magyarország szexnagyhatalom, Európa Bangkokja, meg azt is, hogy a hazai turizmus válságmenedzserei és marketingzsenijei kitalálhatnak bármit, a fejük tetejére is állhatnak, drága hazánkat külföldön úgyis mindenki csak a pusztáról meg a gulyásról fogja azonosítani. Nem marad hát más, mint ezt a turisztikai potenciált egy kis Káma-Szútrával megbolondítva Kehidakustány térségébe koncentrálni.

Nem kupi, szexvár

"Vérpezsdítő éjszakák a puszta ölén, erotikus percek puha párnákon, forró pillanatok a medencében. A szerelem szigetén minden a szex körül forog: az ágyban, a medencében, a bárban és az evésnél - és mindez teljesen hivatalosan" - írja a német Bild című újság. A cikk szerint, amely a sokat ígérő Gulyás-Káma-szútra címet viseli, 2006 márciusában Kehidakustányon nyílik meg az Erotikaoázis nevű komplexum, ahol majd "sistereg a levegő a vágytól és a szenvedélytől".

Ha jól értjük, nemes turisztikai és rekreációs cél jegyében nem kupleráj épül a Hévíz közelében fekvő településen, hanem szabadidőközpont olyan pároknak, akik a Zalai dombság szépségei helyett inkább egymás teste iránt érdeklődnek. Azért, hogy a hazai ízek se maradjanak el, a magyar-sztereotípiákban tobzódó Bild-cikk szerint a nyaralás Kehidakustányban "olyan forró lesz, mint egy igazi tüzes gulyás".

Csokinyaló- és kámaszútra-szakkör

A tervezett programokat nézve, ez kétségtelenül így is lesz. A lelohadt párok erotikus moziban meríthetnek új inspirációkat, és aki esetleg otthon felejtette csiklóizgatóját, péniszgyűrűjét vagy hatágú, forgófejes vibrátorát, a helyi erotik-shopban megvásárolhatja a szükséges segédeszközöket.

A fáradhatatlan vendégeknek naponta egyórás Káma-szútra tanfolyamokat is tartanak, de sokkal izgalmasabbnak ígérkezik a csokifestés (nem összetévesztendő a tojásfestéssel) művészetét oktató kézművestanfolyam. Az ismertető szerint a Schoko-Painting, mint az "édes csábítás művészete" lényegileg abból áll, hogy partnerünket jól bekenjük csokival, aztán pedig az egészet lenyaljuk róla.

Gulyásszex 80 euróért

A kéthektáros szexudvarház, amelyet a cikk szerint egy német vállalkozó épít, egy hegyoldalon fekszik. Az apartmanok 22 négyzetméteres, keleties hangulatú luxussátrak lesznek, amelyekben nem csehszlovák kempingfőző és hálózsák várja a szexéhes turistákat, hanem vécé, zuhanyzó és pezsgőfürdő is, sőt a kis szerelmi fészkekbe padlófűtést és klímaberendezést is beépítenek.

A hely a cikk szerint állítólag a híres Puszta közepén fekszik, igaz, eddigi ismereteink szerint Zala megye nem igazán tartozik a külföldieket vonzó nagy magyar lapályhoz. Az intimitást és a szexre vágyó keletnémetek nosztalgiáit erősítheti, hogy a helyet négy méter magas fal veszi körül. Ha úgy vesszük, a gulyásos szex nem is olyan drága: egy párnak 80 eurót kell fizetnie éjszakánként.

"Valaki végre csinálhatna már valamit"

Mindez túl szép, hogy igaz legyen. Legalábbis ez volt az érzésünk, miután megkerestük Kehidakustány vezetőségét, hogy gratuláljunk a zseniális ötlethez. A körjegyzőségen azonban semmit sem tudtak a dologról, s ezzel kapcsolatos építési engedély sem futott át a kezükön. Kérdésünkre, hogy a tervezett erotikus beruházás esetleg kapcsolódik-e a többmilliárdos beruházásból, a Széchenyi-terv támogatásából épült kehidakustányi élményfürdőhöz, azt a választ kaptuk: bár a fürdőnek az önkormányzat a tulajdonosa, a működtetést más végzi, s a működtető terveiről a helyhatóságnál nem tudnak. A körjegyzőségen ezért a polgármesterhez irányítottak.

Először Lázár István polgármester sem tudott semmit a gulyás és a puszta jegyében fogant beruházásról. Miután tisztáztuk, a német újság nem beszélt arról, hogy Kehidakustányban törvénybe ütköző iparágat szeretne űzni valaki, és miután megemlítettük az állítólagos német befektető és építtető nevét, a polgármester annyit mondott: már korábban is szó volt különböző beruházásokról, ezekből azonban egytől egyig nem lett semmi. "Amúgy nem lenne rossz" - mondta a polgármester, "ha valaki végre csinálna valamit működő dolgot Kehidakustányban."