Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A haldokló férfi kutyája riasztotta a szomszédot

2002.01.08. 18:39
Halálos sebet ejtett magán kispuskával hétfőn délután egy 58 éves rácalmási férfi, akire kutyája segítségével találtak rá. Az esetről kedden adott tájékoztatást Németh Lajos alezredes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. A férfi belehalt sérüléseibe; valószínűleg vadászni indult, mikor elsült a kabátja alá rejtett fegyver.
A sérülthöz - számolt be a részletekről a sajtóreferens - kutyája riasztotta az egyik szomszédot. Az eb ugyanis gazdájával volt a Duna-parton, s amikor a szerencsétlen ember megsebesítette magát, a kutya hazarohant s addig csaholt, amíg a szomszéd elő nem került.

Futkározásával szinte hívogatta a férfit, aki - mint utóbb elmondta - egy idő után megértette, hogy az állat különös viselkedésével mire akarja rávenni. A kutya után indult, s a folyóparton, a kőhíd lábánál rátalált a földön fekvő sebesültre. Értesítette a mentőket és a rendőrséget, mire azonban az orvosi segítség megérkezett, a sérült meghalt.

Az elhunyt a rendőrség feltételezése szerint vadászni indult egy engedély nélkül tartott 22-es kaliberű kispuskával. A szemlebizottság megállapítása szerint a fegyvert a kabátja alá rejtette. A nem biztosítható elsütő billentyű elmozdult, a puska elsült, s a lövedék a férfi hasába fúródott. Az ügyben folyik a vizsgálat.