A haldokló férfi kutyája riasztotta a szomszédot

2002.01.08. 18:39
Halálos sebet ejtett magán kispuskával hétfőn délután egy 58 éves rácalmási férfi, akire kutyája segítségével találtak rá. Az esetről kedden adott tájékoztatást Németh Lajos alezredes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. A férfi belehalt sérüléseibe; valószínűleg vadászni indult, mikor elsült a kabátja alá rejtett fegyver.
A sérülthöz - számolt be a részletekről a sajtóreferens - kutyája riasztotta az egyik szomszédot. Az eb ugyanis gazdájával volt a Duna-parton, s amikor a szerencsétlen ember megsebesítette magát, a kutya hazarohant s addig csaholt, amíg a szomszéd elő nem került.

Futkározásával szinte hívogatta a férfit, aki - mint utóbb elmondta - egy idő után megértette, hogy az állat különös viselkedésével mire akarja rávenni. A kutya után indult, s a folyóparton, a kőhíd lábánál rátalált a földön fekvő sebesültre. Értesítette a mentőket és a rendőrséget, mire azonban az orvosi segítség megérkezett, a sérült meghalt.

Az elhunyt a rendőrség feltételezése szerint vadászni indult egy engedély nélkül tartott 22-es kaliberű kispuskával. A szemlebizottság megállapítása szerint a fegyvert a kabátja alá rejtette. A nem biztosítható elsütő billentyű elmozdult, a puska elsült, s a lövedék a férfi hasába fúródott. Az ügyben folyik a vizsgálat.

  • Tippek
  • Hírek