Sára, Márió
2 °C
6 °C

Golyóval terítettek le egy vérengző kutyát Nyíregyházán

2006.02.05. 14:33
Több lövéssel rendőrök terítették le azt az utcán kóboroló, de nem gazdátlan nagytestű kutyát, mely szombaton járókelőkre, majd a rendőrökre is rátámadt Nyíregyházán.

Előbb egy házaspárt, majd a kiérkező rendőrök szeme láttára egy újabb gyalogost, végül az intézkedő rendőrt támadta meg egy nagytestű kutya szombaton Nyíregyháza külterületén, Felsősimán. Az intézkedő törzsőrmester több lövéssel terítette le a támadó kutyát.

Mindenkire rátámadt a fenevad

A kutya első támadásának harapásait a megtámadott házaspár egy táskával kivédte, majd egy megálló autóba ugrott.

Az esetet jelezték a rendőrségi ügyeleten. A körzeti megbízottak éppen akkor érkezek a helyszínre, amikor a kutya egy újabb gyalogost támadott meg. A közvetlennek ítélt veszélyhelyzetben a rendőrzászlós több lövéssel eltalálta az ebet, amely ekkor megfordult és a másik rendőrre ugrott. Ekkor a törzsőrmester is többször tüzelt, és a kutya végül több golyóval a testében elpusztult.

Jogszerű lövöldözés

A lövöldözés után jelent meg a közeli ingatlanról az állat gazdája, akinek az udvaráról szökött meg a kutya. A férfi felelősségét a rendőrség szabálysértési eljárásban vizsgálja. A parancsnoki vizsgálat eddigi megállapításai szerint a rendőrök jogszerűen adták le lövéseiket, melyek embert nem veszélyeztettek. Személyi sérülés nem történt.