Benedek
-5 °C
5 °C

Lefejezett és kútba vetett kutyák

2006.05.29. 13:22
Tovább folytatódnak a kutyák elleni kegyetlen bűncselekmények, a hétvégén egy kutya meghalt, egy pedig menhelyen kötött ki.

Pénzért, a tulajdonos kérésére vert agyon és fejezett le egy kutyát egy szentdénesi férfi a hétvégén. A HavariaPress jelentése szerint a Baranya megyei kis zsákfalu iskolásainak kedvence volt egy vörös színű, Róka becenevű, közepes keverékkutya. Az állat brutális elpusztítására a szomszédja kérte a tettest, a kegyetlen tetteben közreműködött a saját fia és a tulajdonos felesége is.

A megvert állatnak végül levágták a fejét és elásták az udvarban. A történtekre azután derült fény, hogy a tettes lánya hétfőn az iskolában elmesélte a történteket. Az iskola igazgatója állatvédők kíséretében vonta kérdőre a férfit, aki elismerte tettét, és azt is, hogy pénzt kapott érte. A történtek miatt a helyi állatvédők várhatóan feljelentést tesznek a férfi ellen.

Nádasdi kegyetlenkedés

Két ember kútba dobott egy még élő kutyát Vas megyében, az állatkínzókat vasárnap fogta el a rendőrség. A HavariaPress úgy tudja, hogy a Darabos-hegy és a Nádasd közötti erdőrész erdészházának kútjába dobták a szerencsétlen állatot. Egy magas férfi és a vele lévő idősebb nő autóval vitték a kúthoz a barna színű, közepes termetű kutyát, majd a belevetették.

A kihívott tűzoltóknak még sikerült élve kimenteniük az ebet a kútból, majd a gencsapáti kutyamenhelyre elszállították. A gyors rendőri intézkedést követően az elkövetőket előállították és gyanúsítottként hallgatták ki.

Büntetendő

Hasonló állatkínzás történt május 17-én a Zala megyei Csertalakon, ahol egy pulira téglát kötözött gazdája, majd egy 30 méter mély kútba dobta. A megknízott állatot végül el kellett altatni, gazdája ellen rendőrségi eljárás indult. Április elején egy dögkútba lökött terriert mentettek meg állatvédők.

Magyarországon 2004-től büntethető a gerinces állatok kínzása legfeljebb két éves szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel. Letöltendő szabadságvesztést jogerősen még nem szabott ki a bíróság.