Lázár, Olimpia
-6 °C
-3 °C

Nyílvessző a macskafejben, kötél a kutyanyakon

2008.09.30. 12:23
Két állatkínzási ügy borzolja a kedélyeket Győr-Moson-Sopron megyében, írja a Kisalföld. Az egyik főszereplője egy macska: koponyáját egy íjjal gyakorlatozó unoka lőtte keresztül. A másik történet két kölyökkutya felakasztásáról szól. A macska legalább túlélte.

Két kölyök kutyát kínoztak meg és akasztottak fel egy fára a minap Mosonmagyaróváron a Várallyai utca végén. A Kisalföld szerint a két szerencsétlenül járt állat tetemére járókelők találtak rá az utca végén lévő fasornál.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a kutyák éltek- e még, amikor felakasztották őket, vagy már korábban elpusztulhattak, mint ahogy azt sem, hogy honnan hozták el őket. A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság állatkínzás vétsége miatt ismeretlen tettes ellen indított eljárást. A helyi Menedék Állatvédő Alapítvány 50 ezer forint nyomravezetői díjat ajánlott fel annak, aki érdemi információval rendelkezik az elkövetőről.

Győrújbaráton viszont a Kisalföld szerint majdnem egy macska ért csúnya véget, amikor a koponyáján átszaladt egy nyílvessző. Az állatot telibe trafáló férfi maga jelentkezett a rendőrségen. Azt mondta, a cica gazdájának szomszédja a nagymamája, s nála lőtt nyíllal egy, a kert végében felállított céltáblára.

Az egyik lövésnél éppen elengedte a húrt, amikor az árokból hirtelen feltűnt a macska. Megpróbálták megfogni, hogy megnézzék, mi történt az állattal, de az elszaladt. A férfi megbánta, amit tett, felkereste a macska gazdáját és felajánlotta, hogy megtéríti az orvosi kezelés költségeit. A mosonmagyaróvári rendőrség szerint az állatkínzás bűncselekmény, ezért tovább vizsgálják az ügyet, annak társadalmi veszélyességét, s a szándékosságot.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!