Hermina
15 °C
27 °C

Szétmarcangolta az asszonyt a kutyafalka

2003.10.30. 14:37
Tizenkét kutya támadt Baján három almát szüretelő asszonyra. Egyikőjüket halálra marcangolták a kuvasz-németjuhász keverék kutyák.
A bácskai város egyik zárt almáskertjében csütörtökön délelőtt rontott rá több megvadult kutya három, almát szedő asszonyra. A vizsgálat eddigi adatai szerint az almáskert tulajdonosa magára hagyta a szüretelőket, illetve tizenkét szabadon engedett kuvasz-németjuhász keverék kutyáját.

Az Index érdeklődésére a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletese elmondta, hogy a kertben körülbelül huszonöt asszony dolgozott már napok óta együtt a kertet őrző kutyákkal. A kutyák egyszer csak - minden előzmény nélkül - megtámadtak három nőt. Kettejüknek sikerült elmenekülni, a harmadikat azonban - egy 54 éves bajai asszonyt - a megvadult állatok szétmarcangolták.

Az őrjöngő kutyák egymást sem kímélték, három gyengébb ebet széttéptek társaik. A rendőrök kénytelenek voltak riasztólövéseket leadni, hogy a mentők hozzáférhessenek az áldozathoz. Négy kutyát a helyszínre érkező vadászok lőttek le, csak így tudták megfékezni a megvadult állatokat. A többi ebet a sintérek fogták be.

A rendőrség szakértők segítségével próbálja kideríteni, hogy mitől vadulhattak meg a kutyák, de egyelőre semmi magyarázatot nem találtak az esetre. Egyúttal kihallgatták az állatok gazdáját is, az 50 éves helybéli férfival szemben a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya indított nyomozást gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával.