Enikő, Melitta
9 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Beszippantotta az utcaseprõgép a póráz végérõl a kutyát

2008.06.16. 10:04
A New York-i közterület-fenntartó egyik tisztítóautója porszívózott fel egy az utcán sétáltatott Boston-terriert. A gazda kezében csak az üres póráz maradt.

A BBC beszámolója szerint Robert Machin Bronxban rendes napi kutyasétáltatás után akarta épp beterelni két házi kedvencét autójába, amikor az úttesten feltûnt a takarítójármû.

A kutyatulajdonos úgy emlékszik, kutyája, Ginger egy pillanat alatt eltûnt a korongkefék között. Machin szerint a baleset azért következett be, mert a takarítókocsi sofõrje túl gyorsan hajtott. A kezelõ a balesetet sem vette észre, az 57 éves tulajdonos több utcasarknyit futott kiabálva a kocsi után, amíg az megállt.

Machin elmondása szerint szinte lebénult, sokkos állapotba került, amikor egy utolsó pillantásra még látta, hogyan kebelezi be a gép Gingert.

A köztisztasági vállalat együttérzésérõl biztosította Machint és családját, de leszögezték, hogy minden New York-inak saját érdeke, hogy a kutyáját biztonságos módon sétáltassa.

Robert Machin viszont azt tervezi, nem hagyja annyiban, és ügyvédet fogad. Mint mondta, gyerekei már régen felnõttek, neki a két kutyája jelentette a családot.