Konrád, Tivadar
10 °C
23 °C

Halálos kutyatámadás a Népligetben

2004.04.28. 13:58
Az ORFK kutyavezető-képző iskolájába szállították további vizsgálat céljából azt a staffordshire terriert, amelyik szerdán délelőtt halálosan megsebesítette a népligeti kutyapanzió egyik alkalmazottját.
Fotó: Index
Fotó: Index
Megölte az egyik alkalmazottat egy, a kutyatartók között jól ismert népligeti kutyapanzióba beadott staffordshire terrier. A szerdán reggel kilenckor történt támadás okai egyelőre ismeretlenek.

A jelenleg rendelkezésre álló rendőrségi adatok szerint egy "bentlakó" staffordshire terrier a panzió előtti elkerített részen egy harminc éves alkalmazottra támadt és olyan súlyosan megsebesítette, hogy a nő életét vesztette - tudta meg az Index a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletesétől.

Megfigyelés alatt

#alt#
Fotó: Index
A megvadult kutya a támadás után kicsit lenyugodott, így egy másik alkalmazottnak sikerült a ketrecébe zárni. Az állatot további megfigyelésre a Országos Rendőr-főkapitányság kutyavezető-képző iskolájába szállították a Fővárosi Állategészségügyi Intézet szakemberei. A jelenleg bűnjelként szereplő kutyát állatorvosok, kinológusok vizsgálják majd, hogy kiderítsék mi válthatta ki az eb őrjöngését.

Az ügyben a további eljárást - a szakértők bevonásával - a BRFK V. Kerületi Rendőrkapitányság Rendkívüli Haláleseti Osztálya folytatja.

A kutyacsaholástól hangos teleptől nem messze néhány kutyatulajdonos is összeverődött. Az egyikőjük szerint a kutyapanzió magas szakmai színvonalú, megbízható intézmény, ahová ő maga is beadta már nyaralása idejére kutyáját. A telep munkatársai közül senki nem nyilatkozott az esetről.

A staffordshire terrier
#alt#
A tettes
Fotó: BRFK
A staffordshire terrier igazi amerikainak tekintett kutyafajta. Az 1800-as évek elején kezdett kialakulni a korabeli bulldog és terrier keresztezésekből. 1870 előtt pit dog, pit bull terrier, american bull terrier és yankee terrier néven ismerték az Államokban. Ennek a kutyatípusnak óriási szerepe volt a korabeli farmerek és telepesek sikeres "honfoglalásában". Általános munkakutyaként használták a mezőgazdasági munkában, de vadászként is megállta a helyét vaddisznó, sőt medve ellenében is, és persze megvédte gazdáját és annak tulajdonát, a birtokot. Harcikutyaként is használták ezeket a kiváló ebeket, ennek köszönheti a fajta a kiemelkedő vitalitását.

Forrás: kutya.hu