Botond, Mózes
10 °C
20 °C

Kutyatámadás után meghalt egy szabolcsi nő

2005.08.03. 11:38
Egy telephelyről elszabadult kaukázusi juhászkutya megharapott egy a 84 éves asszonyt Szabolcsveresmarton, a nő a kórházban meghalt. A rendőrség többek között azt vizsgálja, hogy a nő a kutyatámadás előtt vagy amiatt lett-e rosszul, és hogy halálát a kutya harapásai okozták-e.

Kutya támadt rá egy idős helybéli asszonyra Szabolcsveresmarton kedden. A 84 éves nőt járókelők találták meg a földön, erősen vérző lábbal, áll a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szerdai közleményében.


Forrás: lazarus.elte.hu/moterkep

A sebet a körzeti orvos ellátta, majd a sérültet mentő szállította a kisvárdai kórházba, ahol a műtőasztalon meghalt. Azt, hogy pontosan mi a halál oka, csak az igazságügyi orvosszakértői vizsgálat tudja eldönteni. Az ügyben a Kisvárdai Rendőrkapitányság indított vizsgálatot, pillanatnyilag nem egyértelmű, hogy a nő a kutyatámadás előtt vagy amiatt lett-e rosszul, az sem világos, hogy halálát a kutya harapásai okozták-e.

Kaukázusi juhász

Jelenleg úgy tudni, hogy a nőt a szomszédos telephelyről elszabadult kaukázusi juhászkutya harapta meg. Mivel az állat a gazdájának nem engedelmeskedett, a vadőr kilőtte. A kutya tetemét állatkórházban vizsgálják meg; azt próbálják meg kideríteni, hogy veszett volt-e.

A telephelyen összesen három kaukázusi juhászkutya volt, az eddig meghallgatott tanúk szerint korábban megfelelően meg voltak kötve, és nem viselkedtek támadóan.

Kerítés volt

Egy neve elhallgatását kérő helyi lakostól annyit sikerült megtudni, hogy a kutya a Petőfi utcai egykori gázcseretelepről jutott ki, de hogy miképp, az kérdéses, mert a telek körül magas kerítés van.

A telep tulajdonosa a szemközti Kurta fogadót is működtető vállalkozó, szerettük volna őt is megkérdezni, de csupán édesapjával sikerült eddig beszélni; ő semmit nem tudott érdemben mondani a történtekről. A szerencsétlenül járt idős nő egyedül élt a Fényeslitkéhez közeli, Tisza-parti faluban, legközelebbi hozzátartozója a fia, aki Budapesten lakik.