Iván
21 °C
39 °C

Saját kutyája marcangolta halálra

2003.12.22. 14:20
Halálra marcangolta gazdáját Baján egy kutya. Az áldozat súlyos sérüléseket szenvedő édesanyja a másik szobába zárkózott be a megvadult eb elől. Rövid időn belül ez volt a második eset, amikor saját kutyája támadta meg a gazdát.
Az állat hétfő délelőtt támadt rá gazdáira, egy 45 éves férfira és 89 éves anyjára a Bács-Kiskun megyei városban - jelentette a HavariaPress. A férfit a közepes termetű, keverék kutya halálra marcangolta, édesanyja pedig súlyosan megsérült.

A vérbe fagyott férfit és az egyik szobába bezárkózó, több sebből vérző idős nőt egyik hozzátartozójuk találta meg, amikor meglátogatta őket. A látogató egy székkel kiszorította a kutyát a lakásból, megkötözte, és ezután orvost hívott.

A kiérkező mentők a szerencsétlenül járt férfit már nem tudták megmenteni, az idős nőt viszont kórházba szállították. Egyelőre nem tudni, hogy az eb korábban támadott-e már emberre. A rendőrség államigazgatási eljárás keretében vizsgálja a szerencsétlenség körülményeit.

Vasárnap szintén saját gazdájára támadt egy rotweiller, a mórahalmi kutyatámadás áldozatát - egy 58 éves nőt - jelenleg intenzív osztályon ápolják egy szegedi kórházban - tudta meg az Index.