Harmincöt kölyökbuldogot akartak becsempészni

2006.06.12. 15:04
Harmincöt csempészett kölyökbuldogot találtak két ukrán rendszámú autó csomagtartójába zárva hétfőn hajnalban a 36-os számú főúton járőröző nyíregyházi vámosok.

Fajtiszta, pár hetes kiskutyákat csempészett hazánk területére két ukrán állampolgár, ám a határtól nyolcvan kilóméterrel távolabb egy ellenőrzés során lebuktak. A nyíregyházi vámosok Nagycserkesz térségében hétfőn hajnalban összesen harmincöt, Ukrajnából kicsempészett francia és angol kölyökbuldogot találtak két autó csomagterében.

A járművezetők a pár hetes kutyák azonosítására csak ukrán nyelvű oltási bizonyítványokat mutattak fel, amelyek között volt olyan is, amit még 2005-ben állítottak ki. A szemmel láthatóan meggyötört állatoknak nem volt kisállat-útlevelük és nem rendelkeztek sem tetoválással, sem azonosító csippel. A sofőrök elmondták, hogy a kiskutyákat Ukrajnából hozták be, és Magyarországon akarták eladni egyenként 80-150 ezer forint értékben.

A pénzügyőrök a két ukrán férfivel szemben csempészet megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak, a kiskutyákat pedig a nyíregyházi székhelyű Állatbarát Alapítványnál helyezték el.

A HavariaPress hírügynökség úgy tudja, hogy a kutyák viszonylag jó állapotban kerültek az alapítványhoz, de mivel a csontjuk gyenge, azonnal csonterősítő tablettákat kaptak. Az előírás szerint azonnal karanténba kerültek, nem érintkezhetnek senkivel, így nem is látogathatók. Lencsés Brigitta, az Állatbarát Alapítvány Állatotthon vezetője elmondta: a karantén időtartama lehet 90 nap is, de az illetékesek kevesebb időtartamot is meghatározhatnak az állatok állapotától függően. A kiskutyák további sorsáról is az illetékes hatóságok döntenek majd.

  • Hírek
  • Támogatások