Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Kuvait varsói nagykövetének fia ejtett túszul zsidó fiatalokat

2008.05.06. 13:25
Hétfőn még csak Mohammed A. néven azonosították, keddre azonban kiderült, hogy Kuvait varsói nagykövetének fia volt az a fiatalember, aki egy varsói szállodában túszul ejtett három brazil zsidó fiatalt. A rendőrség kiszabadította a túszokat, de az elkövetőt még órákig nem tudták kihallgatni, olyan részeg volt.

Kuvait lengyelországi nagykövetének fia tartott fogva hétfőn három zsidó fiatalt egy varsói szállodában, közölte kedden a lengyel rendőrség szóvivője. Hétfőn csak Mohammed A. néven azonosították a tettest a lengyel hatóságok, és nem közölték állampolgárságát.

A 23 éves kuvaiti fiatalember túl részeg volt ahhoz hétfőn, tettének elkövetésekor és még utána jó ideig, hogy ki lehessen hallgatni, mondta Mariusz Sokolowski szóvivő. A kuvaiti nagykövetség eddig nem kommentálta a rendőrségi bejelentést.

Az elkövető azzal fenyegetőzve tudta fogva tartani a brazíliai zsidó fiatalokat, hogy pokolgép van nála, de a rendőrök nem találtak sem a tettesnél, sem a tett helyszínén semmiféle robbanószerkezetet. Egyórás várakozás után a rendőrök végül megrohamozták a hotelszobát, ahol a túszejtés történt. Senki sem sérült meg a rendőri akcióban, Mohammed A.-t őrizetbe vették.

A három brazíliai zsidó fiatal az egykori auschwitzi koncentrációs táborban rendezett, Élet Menete elnevezésű megemlékezésre érkezett Lengyelországba, majd a csütörtöki megemlékezés után még pár napra Lengyelországban maradt.