Gerzson
-3 °C
3 °C

Kitépkedte a betegek körmét

2004.10.04. 09:56
A kyotói Jujo kórház egyik kisegítő ápolónővérét szombaton őrizetbe vette a helyi rendőrség, miután fény derült a nő szadista hajlamaira. Az alig fél éve ott dolgozó fiatal nő összesen öt betegének tépte le több körmét.
Szombaton őrizetbe vettek egy kyotói nővérsegédet, akit a rendőrség azzal gyanúsít, hogy a helyi kórház több betegének kitépte a körmét, írja a japantoday.com helyi forrásokra hivatkozva. A rendőrség vasárnapi tájékoztatója szerint a harmincéves Akemi Sato feltehetőleg összesen öt beteget kínzott meg így.

A rendőrség azért vette őrizetbe a kórházi alkalmazottat, mert kiderült, hogy egy agyvérzéses és végtagbénulásos asszony bal kezének három ujjáról szombaton reggel letépte a körmöket.

A Jujo kórházban március óta dolgozó fiatal nő a rendőrségen beismerte tettét, és azt is elmondta, hogy milyen csipeszt használt a körmök kitépéséhez. A vizsgálatot folytató rendőrségi tisztviselők elmondása szerint csütörtökön már találtak négy nőbeteget a kórházban, akiknek "eltávolították" a körmeiket.

A kegyetlenkedés áldozatául esett betegek mindannyian az elfekvőben voltak, ahol Sato ideiglenesen dolgozott. Feladata az ágyhoz kötött betegek mosdatása és táplálása lett volna.