Piroska
-1 °C
5 °C

Kisrepülőgép csapódott egy Los Angeles-i lakóházba

2003.06.07. 11:31
Életét vesztette annak a kisrepülőnek a pilótája, amelyik pénteken csapódott be egy lakóházba Los Angeles Fairfax nevű kerületében, nem messze Hollywoodtól. A tűzoltók a lakóházban is találtak egy holttestet.
Minden valószínűséggel baleset történt. "Nincs arra utaló jel, hogy terrorakció történt volna" - közölte Cheryl Mimura, az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) Los Angeles-i központjának szóvivője. Elővigyázatosságból az FBI több ügynököt is a baleset helyszínére küldött.

Zuhanórepülés

Az első jelentésekkel ellentétben nem Cessna, hanem egy Beechcraft Bonanza típusú egymotoros repülőgép zuhant le. A négyüléses Bonanza BE-35-ös helyi idő szerint 15 óra 45 perckor szállt fel Santa Monica repülőteréről, és mindössze hét perc múlva, 16 kilométernyi út megtétele után ben csapódott be az épületbe, közölte az amerikai Szövetségi Légügyi Hivatal (FAA) szóvivője az AP-vel.

A pilóta indulás előtt nem adott le repülési tervet, és azt sem közölte, hogy hányan tartózkodnak a repülőn. Egyelőre nem tudni, hogy a repülőgép lezuhanását mi okozhatta. A becsapódás nyomán keletkezett tüzet fél óra alatt eloltották a tűzoltók, ám az épület fele így is teljesen kiégett. A pilóta holttestét a repülőgép roncsaiban, míg feltehetően egy lakót a ház égő törmelékei alatt találták meg.