Konstantin
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
14 °C
28 °C

Felrobbant egy négyemeletes épület Lagosban

2003.02.02. 16:40
Több tucat ember vesztette életét és sokan megsebesültek vasárnap Nigéria üzleti fővárosában, Lagosban, amikor nagy erejű robbanás történt a 12 milliós nagyváros egyik zsúfolt negyedében egy négyemeletes épületben.
A detonáció, amely földig rombolta az épületet, több kilométerre elhallatszott, és a katasztrófa helyszínén gomolygó füstoszlop a város távoli részéből is látható. A felrobbant épület földszintjén a Prudent Bank székháza, a többi szinten magánlakások voltak. Vasárnap lévén, a bank zárva volt, a lakásokban azonban többnyire otthon tartózkodtak az emberek. A robbanás nyomán megrongálódott, és veszélyesen megdőlt két szomszédos épület is.

Pénzt raboltak a romok közül

A CNN szerint a robbanásban akár 40 ember is életét veszthette, a sebesültek száma tucatnyi is lehet. A környéket a hatóságok lezárták, és csak a mentőalakulatok, illetve a rendőrség gépkocsijait engedik a helyszínre. A pánikba esett, sokkos állapotban lévő emberek csoportokba verődve, hisztériásan zokogva próbálnak a romok közelébe kerülni, a biztonsági erők azonban szigorúan ellenőrzik mindazokat, akik akár segítőkészségből, akár hozzátartozóikat keresve a robbanás helyszínére akarnak jutni.

Szemtanúk szerint nem sokkal a robbanást követően többen pénzt zsákmányoltak a bank romjai közül. Akadt, aki a romok közül egy köteg bankjegyet szerzett, és a tömeg közé hajította. A rendőrség szóvivője szerint egyelőre sem az áldozatok és sebesültek pontos számáról, sem pedig a tragédia okáról nem tudnak bizonyosat mondani. Egy helyi televízióállomás szerint pokolgép okozta a robbanást, a hatóságok képviseloi azonban ezt egyelőre nem tudták megerősíteni.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!

  • Vennék
  • Hírek