Etelka, Aletta
-3 °C
1 °C

Nagyanyját vette feleségül

2007.10.24. 13:26
Érvénytelenítették egy nagymama és unokája házasságát Oroszországban, miután egy szomszéd feljelentette őket a törvénytelenség miatt. Kiderült, hogy a 30 éves férfi azért vette el 79 éves nagymamáját, hogy a 15 négyzetméteres társbérlet az idős asszony halála után az övé maradhasson. Az ingatlanspekuláció nem járt sikerrel.

79 éves nagymama és 30 éves unoka házasságát érvénytelenítette nemrégiben a bíróság Oroszországban, a házasság okáról azonban eddig nem beszéltek.

A házasságot még 2000-ben kötötték a Moszkva közelében található Vlagyimirben. Az anyakönyvvezetőnek akkor nem tűnt fel a szoros rokoni kapcsolat, talán mert annyira meghökkent a 49 évnyi korkülönbségen. A fiatalember nem pénzért nősült, a nagymama meg - mint utólag mondta - nem szexért ment hozzá unokájához. A házasság oka egyszerűen a lakáshelyzet volt.

Az unokát a nagyanyja nevelte fel egy társbérletében, egy 15 méteres szobában. Az asszony nyolc éve betegeskedni kezdett, de - mint mondta - meghalni nem mert, mert unokája fedél nélkül maradt volna. Mivel a tanácsnál azt mondták, bejelenteni a lakásba csakis házastársat lehet, ezért összeházasodtak.

Az ötlet először jónak tűnt, a házasságlevél láttán ugyanis a tanácsnál bejelentették a férjet a szobába. Később a férfi bankhitelből megvette a tanácstól a lakást, de addigra már a társbérlet másik szobájában egy idegen asszony lakott a kisgyerekével. A szomszédasszony jelentette fel a házaspárt, amikor Oleg ki akarta tenni a megvett lakásból.

A házasságot tehát felbontották, de a szomszédasszonynak ez nem volt elég, azt akarta, hogy Oleg ne legyen bejelentve, és érvénytelenítsék a lakás megvételét is. Azóta a nagymama és unokája nem mer visszamenni 15 négyzetméteres otthonába, hanem Oleg anyjánál élnek.

A Moszkovszkij Komszomolec című lap a történetet így összegezte: "Az ember azt hinné, hogy a szovjet idők vörös függönye mögé tűntek mára a szörnyű társbérletek, ahol úgy mentek az emberek a konyhába, mintha vadállatokkal zsúfolt ketrecbe léptek volna".

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!