Sára, Márió
-6 °C
2 °C

Csak az ügyvédig jutottak a lakásmaffiózók

2002.05.15. 13:53
Elrabolták, majd lakásának eladására akart kényszeríteni két férfi egy nyugdíjast a fővárosban. Az eladó azonban az ügyvédnél rosszullétet színlelt, majd az utcán szerzett segítséget.
Őrizetbe vettek két férfit, akik erőszakkal akarták megszerezni egy nyugdíjas ismerősük budapesti lakását - közölte a HavariaPress. A sértettet erőszakkal elvitték otthonából, és egy eddig még ismeretlen társuk lakásán fogva tartották.

Később elvitték egy ügyvédi irodába, ahol alá akartak iratni vele egy szerződést, melyben az állt, hogy lakását eladja az egyik gyanúsítottnak. Az irodában azt hazudták, a vevő a sértett unokája, ám papírjaik átnézése után az ügyvéd nem vállalta az adás-vétel ellenjegyzését.

Az idős férfi ekkor rosszullétet színlelt, és kérte, hívjanak mentőt hozzá, de a két gyanúsított kirángatta őt az utcára és autójukba kényszerítették. A sértett segítségért kiabált, amire több arra járó is felfigyelt. Ők értesítették a hatóságot.

A kiérkező rendőrök feltartóztatták a menekülő autót, a két gyanúsítottat pedig előállították, és zsarolás illetve kényszerítés miatt eljárást indítottak ellenük.

Az idős férfi a tortúra közben nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. Jelenleg kórházban ápolják.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!