Koronavírus adatok

2022. jan. 14.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Gusztáv
-5 °C
4 °C

Önként adta át álrendőröknek a pénzt a pénzszállító

2005.05.09. 11:26
Álrendőrök állítottak meg és fosztottak ki egy pénzszállító autót Szentendrén hétfőn. Az álrendőrök közölték a sofőrrel, hogy információk szerint a járművet ismeretlenek ki akarják rabolni, ezért kérték a járművezetőt, hogy adja át számukra a pénzeszsákot.

Álrendőrök kényszerítettek megállásra és fosztottak ki egy pénzszállító autót Szentendrén. A Pest megyei város egyik bankfiókjához hétfőn reggel kilenc óra körül érkezett meg a Group 4 Falck pénzszállító cég egyik járműve. A pénzkísérő kiszállt a kocsiból és bement a bankba, a sofőr viszont - mivel állítása szerint nem talált parkolóhelyet - körözni kezdett a környéken.

Önként adta át

Az eddigi adatok szerint eközben, a Dunakorzón hátulról - villogással - megállásra bírta egy Opel, melyből két, sárga fényvisszaverős mellényt viselő férfi szállt ki, értesült a HavariaPress. Az MTI információi szerint egy szürke kocsi állt a Duna sétányon a köröző autó elé, és abból szállt ki a két mellényes férfi.

Az álrendőrök ekkor közölték a sofőrrel, hogy olyan információt kaptak, miszerint a járművet ismeretlenek ki akarják rabolni. Ezért arra kérték a járművezetőt, hogy adja át számukra a pénzeszsákot. A sofőr engedelmeskedett a felszólításnak, és átadta a pénzt, amivel az Opelben ülők elhajtottak.

Mág kiszállni sem lett volna szabad

A különös ügyről értesülő rendőrök a Dunakorzó érintett szakaszát lezárták, és a városból kivezető összes úton fokozott ellenőrzést rendeltek el, egyúttal megkezdték a pénzszállító jármű sofőrjének kihallgatását és az esetleges tanúk felkutatását.

A helyszínelés és a nyomok rögzítése még kora délután is tart, egyelőre nem tudni, hogy pontosan menyi pénzt zsákmányoltak a trükkös rablók, tájékoztatta az Indexet Bényi Mónika a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. Az már bizonyosnak látszik, hogy a járművezető több szabályt is megszegett, hiszen már a járműből kiszállnia sem lett volna szabad.

  • Vennék
  • Hírek