Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Láncfűrész végzett a kertészkedő asszonnyal

2004.08.05. 11:43
Egy középkorú londoni házaspár kerti munkálkodása végzetes balesethez vezetett. A létrán álló és épp faágakat vagdosó férj valamiért leesett a magasból, és olyan balszerencsésen zuhant, hogy a kezében lévő láncfűrésszel megölte feleségét.
Rendkívül szerencsétlen "háztartási" baleset történt az angliai Elthamban. Egy házaspár épp a szabadban tett-vett délkelet-londoni házuk kertjében, amikor eddig ismeretlen okból a férj lezuhant a létráról, és a kezében lévő elektromos láncfűrésszel megsebezte felesége nyakát. Az ötvenhét éves Pauline P. olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy azonnal életét vesztette - írja a BBC.

A Scotland Yard megkezdte a tragikus baleset kivizsgálását, de szándékosság gyanúja eddig nem merült fel. Az ötvenhat éves férjet jelenleg sokkos állapotban kezelik egy kórházban - mondta el a rendőrségi szóvivő.

A szerdai boncolás megállapította, hogy a halál oka a nyak súlyos, élettel összeegyeztethetetlen sérülése volt. "Nagyon szerencsétlen balesetről van szó. A férfi épp fát metszett, amikor a létráról lezuhanva súlyos sérüléseket okozott feleségének" - áll a rendőrség hivatalos közleményében, ami nyomatékosan kitért arra, hogy a fűrész nem fejezte le az asszonyt, "csak" azonnal kioltotta életét.

Láncfűrészes testi sértés Budapesten
A BRFK életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt eljárást indított őrizetbe vétele mellett K. József 30 éves budapesti lakos ellen. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint K. József augusztus 4-én előzetes szóváltás után egy láncfűrész láncvezető lapjával jobb és bal térdén megsebesített egy 41 éves budapesti férfit. A tettes mentőt hívott ismerőséhez, akit súlyos életveszélyes sérülésekkel kórházba szállítottak. A kerületi kapitányság munkatársai K. Józsefet a helyszínen elfogták és előállították. Az ügyben a további eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Főosztálya folytatja le.