Gyerekkorú lányokat gyanúsítanak zsarolással

2005.01.13. 13:11
"Védelmi pénzt" szedtek, és veréssel pénzt, illetve cigarettát zsarolt ki két fiatal lány Hajdú-Bihar megyében. A rendőrök zsarolás alapos gyanúja miatt indítottak eljárást a két nagyrábéi lány ellen, akik közül az egyik még 14 éves sincs.
Két nagyrábéi fiatal lányt gyanúsít a rendőrség azzal, hogy többször megzsarolták kortársaikat. A rendőrök szerint több esetben "védelmi pénzt", cigarettát követeltek tőlük. Az egyik sértett szerdán tett feljelentést a páros ellen, miután a két lány a berettyóújfalui buszállomáson cigarettát és pénzt követelt tőle. A 14 éves lány teljesítette a követelést, hogy elkerülje a beígért verést.

Megvédi, ha továbbtanul

A rendőrök előállították és kihallgatták a lányokat. Kiderült, hogy az egyik nagyrábéi elkövető korábban "védelmi pénzt" követelt és kapott egy másik 14 éves lánytól azért, hogy ha elmegy továbbtanulni, akkor "majd megvédi". A nagyrábéi polgármester az Indexnek csak sejtéseit tudta elmondani arról, hogy kikről lehet szó, de mint mondta, nem kapott konkrét információkat az iskolától.

A Berettyóújfallui Rendőrkapitányság a két lány ellen zsarolás megalapozott gyanúja miatt indított eljárást. A gyanúsítottak - egyikük még fiatalkorú - kihallgatásuk során tagadták, hogy bárkit is megzsaroltak volna. Eztuán a rendőrök hazaengedték őket, és szabadlábon védekezhetnek.  • Hírek
  • Megtakarítás