Etelka, Aletta
1 °C
5 °C

Követője akadt a vonatbalesetet okozó öngyilkosnak

2005.01.28. 11:25
A gyors rendőri beavatkozás akadályozta meg, hogy csütörtökön újabb vonatbalesetet okozzon egy öngyilkosjelölt Los Angelesben. Szerdán tizenegy halálos áldozatot követelő balesetet okozott egy elkeseredett férfi, akit tettéért akár ki is végezhetnek.

Két napon belül a második Los Angeles-i kísérelt meg öngyilkosságot elkövetni vonatbaleset okozásával, jelentette a BBC. Szerdán tizenegy ember halálát okozta egy öngyilkosjelölt, aki kocsijával elállta a vasúti síneket. Egy nappal később egy huszonötéves fiatalember, Tigran Kashkarian kísérelt meg hasonló öngyilkosságot, az időben értesített rendőrök azonban megakadályozták a tragédiát.

Tizenegy halott, negyven életveszélyes sérült

Szerdán szintén egy huszonötéves férfi, Juan Manuel Alvarez kísérelt meg öngyilkosságot, ám az utolsó pillanatban kimenekült autójából. A síneken hagyott járműbe beleszaladt egy elővárosi vasút, mely kisiklása után két másik vonattal is ütközött. A balesetben tizenegyen meghaltak közel kétszázan megsebesültek. Negyven sérültet kritikus állapotban szállítottak kórházba.

Kashkarian a rendőrség szerint a szerdai esetből merítette ötletét. A járókelők azonban felfigyeltek a síneken parkoló terepjáróra, és értesítették a hatóságokat. A kiérkező rendőrök elől Kashkarian elmenekült, a rendőrség tájékoztatása szerint csak fél órás "kissebességű üldözés" után adta meg magát, jelentette az NBC. A rendőrök ez idő alatt végig mobiltelefonon tárgyaltak az öngyilkosjelölttel.

Kivégezhetik a megkeseredett öngyilkost

A szerdai balesetet okozó Alvarezt időközben egy helyi kórház börtönszárnyába vitték, ahol állandó megfigyelés alatt tartják, nehogy újra öngyilkosságot kövessen el. A férfi, mielőtt a sínekre hajtott volna, felvágta ereit a csuklóján és párszor mellbe döfte magát.

Nyilvánvaló öngyilkossági szándéka nem hatotta meg az esetet vizsgáló ügyészeket. "Nem nyerte el a szimpátiámat, csak mert letört", nyilatkozta az AP-nek Steve Cooley eljáró ügyész. A vádhatóság tizenegy rendbeli emberöléssel vádolja Alvarezt, akit akár halálra is ítélhetnek tettéért.