Gusztáv
-4 °C
1 °C

Légvárbaleset: szakértők vizsgálják a fényképeket

2007.06.15. 19:45
Már vizsgálják a szakértők azokat a fényképeket, amelyeket egy szemtanú készített a május elsejei légvárbalesetről Budapesten. A fotók akár döntő bizonyítékok is lehetnek az ügyben. A rendőrök egyelőre ismeretlen tettes ellen nyomoznak a 8 éves kisfiú halálával kapcsolatban, legalább még egy hónapig, hangzott el péntek este az RTL Klub Híradójában.

A május elsejei rendezvény tragédiával végződött: a szél felkapta a gyerekeknek felállított felfújható gumikastélyt, egy 8 éves kisfiú olyan súlyosan megsérült, hogy később a kórházban életét vesztette.

A fényképéket most küldte el a kisfiú szüleinek egy édesapa, aki a helyszínen fotózott. A képek néhány perccel a baleset előtt készültek, még szélcsendben. A felvételt lásd itt>>>

A család ügyvédje úgy gondolja: ha megfelelően rögzítik, akkor jó eséllyel nem kapta volna fel a szél a várat. Hantos Ádám információi szerint a 14 rögzítőből csupán 5-öt használtak a légvár üzembe helyezői.

Az ügyvéd elmondta azt is: már felvették a kapcsolatot a légvárat üzemeltető kft-vel, és remélik, hogy sikerül az ügyet egy peren kívüli egyezséggel lezárni.

Csaknem 20 milliós kártérítési perről beszéltek a szülők, elsősorban azért, hogy más gyerekkel ugyanez soha többé ne fordulhasson elő, mondta.

A szakértőtől arra várnak válaszokat, hogy megfelelő volt-e a rögzítés, illetve, a szél kialakulásakor a rögzítés mennyire befolyásolta azt, hogy elszabadult a légvár, mondta Kormos Endre, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

Az RTL Klub a légvárat üzemeltető cég képviselőit is szerette volna megkérdezni, de ők nem reagáltak a megkeresésre.