Gábor, Karina, Ders
-3 °C
7 °C

Fejbelőttek egy férfit Budapesten

2004.11.12. 19:21
Egy Üllői úti bár előtt lelőttek egy budapesti férfit. A szórakozóhely közönsége csak a dörrenést hallotta, mikor kiértek, a férfi már vérző fejjel roskadt össze. Az első feltételezések szerint nem alvilági leszámolás áldozata lett a férfi. A feltételezett tettes önként rendelkezett a rendőrségen pénteken kora este.
Lelőttek egy férfit pénteken hajnalban egy, a Budapest XIX., Üllői úton található zenés szórakozóhely bejáratánál. A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján az áldozat, egy 31 éves budapesti lakosú férfi a bárban tartózkodott, ahonnan két óra körül távozott. Ekkor a még bent lévő vendégek hangos csattanásra lettek figyelmesek.

Kimentek a szórakozóhely ajtajához, ahol látták, hogy a férfi vérző fejjel roskad össze, áll a Budapesti Rendőr-főkapitányság közleményében. A kiérkező mentők már nem tudtak segíteni a férfin, aki a helyszínen életét vesztette.

A BRFK helyszíni szemlebizottsága elsődlegesen megállapította, hogy a férfi halálát feltehetően pisztolyból fejre leadott lövés okozta.

Nem alvilági leszámolás

A BRFK munkatársai megkezdték az ügyben az eljárást, folyamatban van a tanúk meghallgatása, a rendőrség az összes bárvendéget meghallgatja. Amit a kora délutáni adatok alapján tudni lehet, az annyi, hogy nagy kaliberű pisztolyból adták le az egyetlen halálos lövést.

Az áldozat kisebb súlyú bűncselekmények miatt már ismert volt a rendőrség előtt, de az első feltételezések szerint nem alvilági ügyek miatt kellett meghalnia, inkább "indulati bűncselekményről lehet szó", mondta el az Indexnek a BRFK sajtósa, aki hozzátette: az esetleges vita vagy nézeteltérés kialakulásához hozzájárulhatott az alkoholfogyasztás is.

Önként ment a rendőrségre a gyilkos

Az MTI információi szerint a rendőrség pénteken kora este őrizetbe vette a feltételezett gyilkost, akinek kezdeményezik előzetes letartóztatását is. A 31 éves áldozat és a 34 éves elkövető külön társaságban szórakozott a vendéglátóhelyen, ahol szóváltást követően a fiatalabb férfi megverte az idősebbet - mondta a Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozó-főosztályának vezetője. Bodnár Zsolt ezredes szerint a bántalmazott férfi ekkor hazament, maroklőfegyvert vett magához, és a szórakozóhelyre visszatérve fejbe lőtte áldozatát. A kiterjedt nyomozásról értesülve a tettes önként jelentkezett a rendőrségen, ahol beismerő vallomást tett - mondta az ezredes.