Szilárda
-4 °C
2 °C

Fejbe lőtte mostohaapját a 14 éves lány

2002.09.03. 16:26
Agyonlőtte nevelőapját egy 14 éves lány a Somogy megyei Tótújfaluban. A férfi 10 éve terrorizálta élettársát és nevelt lányát. A gyilkosság éjszakáján megparancsolta a lánynak, hogy takaritsa ki a lakást. Mikor az apa lefeküdt, a lány fejbe lőtte egy engedély nélkül tartott pisztollyal.
Egy tizennégy éves lány agyonlőtte nevelőapját, egy 48 éves tótújfalusi férfit. Az ügyben hétfő óta nyomoz a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság - értesült a HavariaPress. A tettes szabadlábon védekezhet, miután beismerő vallomást tett.

Az áldozat két éve költözött a somogyi faluba családjával, ahol előbb kocsmárosként dolgozott, majd munkanélküli lett. Korábban taxisofőrként dolgozott a fővárosban és a Balatonon.

- A tanúvallomások és nyomozás eddigi adatai szerint a férfi folyamatosan terror alatt tartotta családját, a kislányt 4 éves kora óta bottal, hosszabbítózsinorral verte és szexuálisan zaklatta. A lány hátán a korbácsolás nyomai örökre megmaradtak - tájékoztatta az Indexet Gelencsér László őrnagy, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A gyilkosság

A gyilkosság estéjén az apa parancsára éjjel fél kettőig takarítani kellett a családnak, miközben a férfi egy II. világháborús számítógépes játékkal játszott. Mikor a férfi lefeküdt aludni, a lány kivette a szekrényből az engedély nélkül tartott 9 mm-es pisztolyt, és fejbe lőtte nevelőjét. Az anya nem tudott lánya szándékáról, a vallomások szerint a gyilkosságot egyedül követte el.

A holttestet anya és lánya átvonszolták egy másik szobába. Sokáig hezitáltak, hogy mit tegyenek, végül segítséget kértek a család egyik barátjától, aki bejelentést tett a rendőrségen.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!