Lenke
14 °C
28 °C

Lenin átöltözik

2003.10.10. 15:04
Már épp ideje volt. Orosz tudósok szerint itt az alkalom, hogy a nagy orosz vezető átöltözzön. Lenin utoljára a második világháború előtt cserélt alsóneműt.
A politikus ugyanabban a váltás ruhában eltöltött hatvan év után új öltönyt kap. Vlagyimir Iljics Lenint még az év végéig átöltöztetik a gondozásával megbízott orosz tudósok - adta hírül az Ananova.

1924-ben bekövetkezett halála után Lenin bebalzsamozott holttestét a moszkvai Vörös téren látogatható mauzóleumban helyezték el. Az örökkévalóságnak őrzött test először katonai egyenruhát viselt, melyet a második világháború előtt váltottak civil öltözetre.

Azóta viseli ugyanazt a híresen visszafogott szabású sötét öltönyt. Most azonban a test állapotáért felelős tudóscsoport elérkezettnek látja az időt, hogy Iljics új ruhában feküdjön a máig hatalmas látogatottságú mauzóleum üvegfedelű koporsójában.

A tizenkét tudósból álló csoport a tervek szerint november 10. és december 29. közt öltözteti át az egyik legnagyobb hatású -izmus atyját, így ha minden jól megy az új évet új ruhával köszöntheti a magas homlokú politikus.