Hortenzia, Gergő
-1 °C
8 °C

Három és fél év a lengyel kamionosnak

2004.09.06. 16:39
Letöltendő fogházbüntetésre ítélte a nyíregyházi bíróság azt a lengyel kamionost, aki augusztus 24-én öt ember halálát okozta a 4-es főúton. A baleset hatodik áldozata kómában fekszik. Az ítélet nem jogerős, mert az ügyészség súlyosbításért fellebbezett.
A tragikus baleset még augusztus 24-én délután történt, a szabolcsi Újfehértó közelében. Egy Nyíregyháza felé tartó lengyel kamion áttért az út bal oldalára, és nekirohant egy Renault Thaliának és egy Opel Astrának.

A Renault öt kállósemjéni utasa a helyszínen életét vesztette, az Opel középkorú debreceni vezetőjét pedig életveszélyes sérülésekkel szállították a debreceni klinikára, ahol jelenleg is kómában fekszik.
A balesetről bővebben>>>

A Nyíregyházi Városi Bíróság hétfői tárgyalásán vétkesnek mondta ki a baleset előidézésében a lengyel kamionsofőrt, akit ezért a bírák három év hat hónap letöltendő fogházbüntetésre ítéltek.

A vizsgálat nem tudta kideríteni, hogy miért csak három másodperces késéssel kezdett fékezni a kamion sőt, erre a sofőr maga sem tudott választ adni. A vádlott és a védője tudomásul vette az első fokon meghozott ítéletet. Az ügyészség súlyosbításért fellebbezett, az ítélet nem jogerős.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?