Vince, Artúr
-6 °C
2 °C

A sofőr elismerte, hogy hibázott

2007.06.17. 13:30
Figyelmetlenséggel, fáradtsággal magyarázta a sorőr a buszbalesetet. A lengyel zarándokokat szállító busz az oldalára fordult, egy nő meghalt, 28-an megsérültek. A buszvezető egyébként gyakorlott vezetőnek tekinthető.

A szombati lengyel buszbaleset sofőrje vasárnapi kihallgatásán elismerte, hogy hibázott - közölte a rendőrség. Trestyén Eszter százados, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense elmondta: figyelmetlenséggel, fáradtsággal magyarázta a buszvezető a baleset bekövetkeztét a Győr megyei Beled térségében, amelyben egy középkorú nő a helyszínen életét vesztette és 28-an megsérültek.

Az őrizetbe vett buszsofőr meghallgatása során elmondta: a járművet ketten felváltva vezették, négyóránként váltották egymást, és a pihenőidőre vonatkozó előírásokat betartották. A sajtóreferens közlése szerint az őrizetben lévő 46 éves buszsofőr előzetes letartóztatására előterjesztést tett a rendőrség az ügyészségnek. Az előzetes letartóztatás elrendeléséről a közeli napokban dönt a bíróság.

A halálos tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset gondatlan okozása ügyében a nyomozás tart. Az ötven legyen zarándokot szállító autóbusz szombat reggel borult fel Beled község közelében. A buszt a rendőrség lefoglalta, és műszaki szakértők bevonásával vizsgálja, hogy műszaki hiba közrejátszott-e a balesetben. A sofőr húsz éve van a szakmában, gyakorlott vezetőnek tekinthető.