Gerzson
-3 °C
3 °C

Megölték a leopárdot a bukaresti állatkertben

2007.11.29. 15:31
Hurokkal fojtottak meg egy leopárdot a bukaresti állatkert gondozói. Az intézményt bezárták, mert a munkatársaknak korábban egy elefántot sikerült megölniük fáklyákkal és kutyákkal.

Határozatlan időre bezáratta a bukaresti állatkertet a polgármesteri hivatal, miután kedden a gondozók megölték az egyik leopárdot.

A nagymacska kedd este szökött ki ketrecéből. Emberekre nem támadt, de egy kutyát széttépett. A gondozók altatólövedékekkel és kötelekkel próbálták ártalmatlanná tenni. Mivel az altatólövedéknek nem volt hatása Bettyre, az állatnak egy hosszú botvégen függő hurkot vetettek a nyakába és nagy igyekezetükben megfojtották.

A gondozók korábban egy elefánttal végeztek, amit kutyákkal és égő fáklyákkal próbáltak visszakergetni kifutójára.

Adriean Videanu csütörtökön belső vizsgálatot rendelt el annak kiderítésére, hogy a leopárd hogyan szökhetett ki ketrecéből és miért fulladhatott meg.

A bukaresti önkormányzat több tanácsosa már az elefánt halála után is az állatkert vezetőségének azonnali menesztését kérte. Állításuk szerint egy korábbi vizsgálat több rendellenességet is felfedezett az állatok gondozásával kapcsolatban. Ennek eredményei szerint a gondozók nincsenek megfelelően felkészítve az állatokkal való foglalkozásra, emellett az utóbbi két évben nagyon sok kis állat pusztult el különböző okok miatt.