Árpád
-2 °C
3 °C

Megúszták a lépfenével viccelődők

2002.03.13. 14:02
Megszüntette a bíróság a szabálysértési eljárást az ellen a két nő ellen, akik főnöküket akarták megviccelni fehér port tartalmazó levéllel. Önfeledt kacagás helyett azonban csupán pánikot sikerült kiváltaniuk, merthogy mindez nem sokkal a szeptember 11-i terrortámadások után történt, amikor a világon mindehol kitört a lépfenepánik.
Az Országos Baleseti és Sürgősségi Intézet humánpolitikai főelőadója nem is nevetett, amikor a levelet kibontva abból fehér por hullott ki. Sőt halálosan megijedt. Már az sem számított, hogy hamar kiderült: mindez rosszízű tréfa csupán, no és egy kis mosószer.

A levél feladói ellen - akik szintén a balestei intézetben dolgoztak, mint oktatási előadók - először rémhírterjesztés miatt indult nyomozás, amit később rendzavarás szabálysértésének minősítettek. Rendzavarás szabálysértéséhez viszont az kell, hogy közterületen történjen a rendbontás. Mivel a baleseti intézet nem annak számít, a bíróság megszüntette az eljárást.

A történteket nem lehet közveszéllyel fenyegetésnek sem minősíteni. Ehhez ugyanis az kellett volna, hogy a két nő ne csak elküldje a levelet, erre fel is kellett volna hívniuk a figyelmet. Így tehát marad rosszízű tréfa, az amit tettek. Mivel azonban a két nő ellen fegyelmi eljárás is indult a munkahelyükön - amit a bírósági eljárás befejezéséig felfüggesztettek - azért az még nem biztos, hogy tréfájuk következmények nélkül marad.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?