Máté, Mirella
12 °C
30 °C

Megúszták a lépfenével viccelődők

2002.03.13. 14:02
Megszüntette a bíróság a szabálysértési eljárást az ellen a két nő ellen, akik főnöküket akarták megviccelni fehér port tartalmazó levéllel. Önfeledt kacagás helyett azonban csupán pánikot sikerült kiváltaniuk, merthogy mindez nem sokkal a szeptember 11-i terrortámadások után történt, amikor a világon mindehol kitört a lépfenepánik.
Az Országos Baleseti és Sürgősségi Intézet humánpolitikai főelőadója nem is nevetett, amikor a levelet kibontva abból fehér por hullott ki. Sőt halálosan megijedt. Már az sem számított, hogy hamar kiderült: mindez rosszízű tréfa csupán, no és egy kis mosószer.

A levél feladói ellen - akik szintén a balestei intézetben dolgoztak, mint oktatási előadók - először rémhírterjesztés miatt indult nyomozás, amit később rendzavarás szabálysértésének minősítettek. Rendzavarás szabálysértéséhez viszont az kell, hogy közterületen történjen a rendbontás. Mivel a baleseti intézet nem annak számít, a bíróság megszüntette az eljárást.

A történteket nem lehet közveszéllyel fenyegetésnek sem minősíteni. Ehhez ugyanis az kellett volna, hogy a két nő ne csak elküldje a levelet, erre fel is kellett volna hívniuk a figyelmet. Így tehát marad rosszízű tréfa, az amit tettek. Mivel azonban a két nő ellen fegyelmi eljárás is indult a munkahelyükön - amit a bírósági eljárás befejezéséig felfüggesztettek - azért az még nem biztos, hogy tréfájuk következmények nélkül marad.