Emőke
-4 °C
9 °C

Megkéselte nevelőapját egy tizenegy éves kisfiú

2006.01.04. 11:51
Felkapott egy kést, és nevelőapjába vágta egy 11 éves nagyhalászi fiú. A gyerek azért szúrta meg a férfit, mert rátámadt édesanyjára, akit korábban már többször is megvert. Az ügyben a rendőrség életveszélyt okozó testi sértés miatt nyomoz, a családsegítő szolgálatot is értesítették.

Kórházba szállítottak kedden késő délután nagyhalászból egy 46 éves helybéli férfit, szúrt sérüléssel. Mint kiderült, a férfit 11 éves nevelt fia késelte meg.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a férfi korábban is többször bántalmazta az anyát, és kiskorú veszélyeztetése miatt szintén eljártak vele szemben. Az asszony és fia emiatt tavaly anyaóvó intézetbe került, ahonnan nemrégiben tértek vissza a Nyíregyházától húsz kilométerre északra, Ibrány szomszédságában fekvő kisvárosba, a férfi házába.

A Kelet-Magyarország című napilap értesülése szerint a gyerek és édesanyja öt éve települtek át Romániából, az asszony össze is házasodott a férfival. Kapcsolatuk azonban korántsem volt békés, gyakoriak voltak a veszekedések, bántalmazások, a férfi rendszeresen azzal fenyegette feleségét, elintézi, hogy visszatoloncolják Romániába. Mivel az állampolgárságot még nem kapta meg a fiatalasszony, inkább tűrte férje terrorját.

Kedden este a 46 éves férfi ittasan ismét bántalmazta az anyát, áll a rendőrségi közleményben. A Kelet-Magyarország úgy tudja, hogy ekkor a fiú épp a konyhában tojást sütött, és anyja védelmében egy késsel hátulról, egyszer megszúrta a férfit. A sérültet kórházba szállították, ahol az operáció alatt derült ki, hogy sérülése életveszélyes.

A rendőrség életveszélyt okozó testi sértés miatt nyomoz, a történtekről értesítették a családsegítő szolgálatot is.