Kristóf, Jakab
19 °C
34 °C

Letartóztattak egy férfit a brutális londoni késelés miatt

2008.07.05. 09:55
Egész pályafutásom során nem láttam ilyen sebeket, mondta a két, Londonban brutálisan meggyilkolt francia diák ügyének főnyomozója, miután rábukkantak a több mint 243 késszúrással kivégzett fiúk holttestére. A rendőrség gőzerővel kezdte felgöngyölíteni az ügyet, s szombat reggel előállítottak egy 21 éves srácot, akit jelenleg is arról faggatnak: mit tud a mészárlásról.

Őrizetbe vettek a Scotland Yard nyomozói egy férfit a két francia diák brutális meggyilkolásával kapcsolatban, közölte a londoni rendőrség szombaton. A Scotland Yard szóvivője egyelőre csak annyit árult el, hogy a gyanúsítottat szombatra virradóra vitték be, és jelenleg egy délkelet-londoni rendőrkapitányságon hallgatják ki.

A 21 éves férfi az első, akit a kettős gyilkosság ügyében letartóztattak. A két francia diák agyonszurkált holttestét vasárnap éjjel találták meg egy kiégett londoni lakásban a brit rendőrök. A 23 éves kutatók a brit fővárosban tanultak, a rendőrök szerint a holttestek arról tanúskodnak, hogy mindketten pokoli kínokat élhettek át haláluk előtt. Fejükön, nyakukon és mellkasukon összesen 243 szúrt seb volt. Az Imperial College-ben tanuló diákok meggyilkolásának okára a rendőrök egyelőre nem találnak magyarázatot.

A Scotland Yard szerint a fiatalok lakásába hat nappal a gyilkosság előtt ismeretlenek törtek be, és elvittek onnan egy számítógépet. Az még nem tisztázódott, hogy a rablás összefüggésben van-e a brutális kettős gyilkossággal. Vasárnap lakástűzhöz riasztották a tűzoltókat, és csak a lángok eloltása után derült fény a mészárlásra.

A nyomozók annak a lehetőségét is vizsgálják, hogy a gyilkos esetleg "mellényúlt", azaz a tettes másnak gondolta a fiúkat, mint akik valójában voltak. A rendőrök ugyanis nem találtak arra utaló jeleket, hogy a fiataloknak bármilyen bűntényhez közük lett volna.

"Rémisztőek a sérülések, csak az egyik fiú hátán mintegy száz szúrást találtak. Egész pályafutásom során nem láttam ilyen sebeket", mondta a nyomozást vezető Mick Duthie. szerinte nem profi munkáról volt szó, inkább egy őrjöngő, borzasztó, rettenetes tettről.