16:00, December 02.
Ghána 0
Uruguay 0
al-Dzsanúb Stadion H csoport
16:00, December 02.
Koreai Köztársaság 0
Portugália 0
Education City Stadion H csoport
20:00, December 02.
Szerbia 0
Svájc 0
974 Stadion G csoport
20:00, December 02.
Kamerun 0
Brazília 0

Eltűnt Lévay Levente

2005.04.29. 09:56
A bíróság és a rendőrség sem találja Kispest pedofil képek terjesztéséért jogerősen elítélt egykori polgármesterét. Lévay Levente a nyomozás közben törvénytelen eljárással vádolta a rendőrséget, és hivatali visszaéléssel a BRFK egyik tisztjét, aki lehetővé tette, hogy tanúként egy újságíró is részt vegyen a házkutatáson.
Eltűnt Lévay Levente, Kispest pedofil képek terjesztéséért jogerősen elítélt egykori polgármestere - írja a Népszabadság. Sem a bíróság, sem az a volt rendőrtiszt nem találja, aki az ügyében nyomozott.

Kispest korábbi szabad demokrata polgármestere ellen 2000. januárjában indult vizsgálat, mivel a vád szerint otthoni számítógépéről pedofil képeket rakott fel a világhálóra. Lévay mindvégig tagadta a vádakat, és azzal védekezett, ha valóban az ő vonaláról is küldték a tiltott felvételeket, akkor sem ő tette. Szerinte valaki feltörte a gépe védelmi rendszerét, megszerezte jelszavát, és nevében küldözgette a fotókat.

Lévay akkor került a rendőrség látókörébe, amikor a német Interpol figyelmeztette a magyar hatóságokat arra, hogy egy budapesti telefonvonalon keresztül rendszeresen küldenek fel a világhálóra pedofil pornóképeket. A Fővárosi Bíróság 2003. január 28-án első fokon felmentette a tiltott pornográf felvételek terjesztésével vádolt Lévay Leventét, jóllehet a bíróság minden vádpontot bizonyítottnak talált. Az ügyészség fellebbezett, s a Fővárosi Ítélőtábla jogerősen egy év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte Lévayt.

Sajtóhiénázott

A nyomozás közben törvénytelen eljárással vádolta a rendőrséget, és hivatali visszaéléssel a BRFK egyik tisztjét, aki lehetővé tette, hogy hatósági tanúként egy újságíró is részt vegyen a lakásán tartott házkutatáson. "...Kovács Viktor sajtóhiénákat engedett be a lakásomba. Rendőri jogosítványaival visszaélve bűncselekményt követett el, és ez a bűncselekmény okozta azt, hogy engem ország-világ megbélyegzett, miközben bűnösségem a legcsekélyebb mértékben sem bizonyosodott be" - szögezte le Lévay az mtv Kék fény című műsorának 2002. november 25-i adásában.

Kovács személyiségi jogainak megsértéséért beperelte Lévay Leventét, akit - miután egyetlen tárgyaláson sem jelent meg, és bejelentett lakcímén sem érte utol a bíróság - ügygondnok képviselt. A bíróság megállapította, hogy Lévay megalapozatlanul vádolta meg bűncselekmények elkövetésével Kovács Viktort, és ezzel megsértette jó hírnévhez való jogát. A bíróság 500 ezer forint nem vagyoni kár megfizetésére kötelezte Lévayt, továbbá arra, hogy az ítélet rendelkező részét saját költségén a Kék fényben tegye közzé.

  • Hírek
  • Hírek