Sára, Márió
-6 °C
2 °C

Megtalálták az eltűnt gyakornoklány holttestét

2002.05.23. 10:22
Szerdán egy Washington melletti erdőben megtalálták annak a fiatal nőnek a holttestét, akinek az eltűnése tavaly sokáig az amerikai sajtó érdeklődésének központjában állt egy kongresszusi képviselővel folytatott állítólagos viszonya miatt.
A 24 esztendős, kaliforniai Chandra Levy, aki ösztöndíjasként érkezett Washingtonba, tavaly április 30-án tűnt el. Az ügyben folytatott vizsgálat során Gary Condit demokrata párti kaliforniai szenátor elismerte, hogy viszonya volt vele, de kitartott amellett, hogy semmit nem tud a lány eltűnésének körülményeiről. Az ügyet a sajtó a Monica Lewinsky-eset párjaként taglalta hónapokig.

Gary A. Condit
Szerdán egy kutyáját sétáltató férfi emberi csontokat és ruhafoszlányokat talált a Washington melletti Rock Creek Parkban. A holttestet a fogazat alapján azonosította a rendőrség. Charles Ramsey washingtoni rendőrfőnök szerint a következő feladat az, hogy kiderítsék Chanrda Levy halálának körülményeit - az eredményt illetően a szakértők borúlátóak, mert a holttest hónapokon át az erdőben volt.

A lány eltűnése után ezt az erdőrészt is átfésülték a rendőrök, nyomkereső kutyákat is bevetve, de akkor semmit nem találtak. Az 54 esztendős, nős kétgyermekes Condit a soron következő választásokon elveszítette 12 éven át betöltött képviselői helyét.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!