Ágnes
-5 °C
2 °C

Fordulat a gyakornoklány ügyében

2002.05.24. 10:41
Egy a Rock Creek Parkban kocogókat zaklató férfit hallgat ki a rendőrség a tavaly áprilisban eltűnt gyakornoklány, Chandra Levy ügyével kapcsolatban. A fiatal lány holttestét szerdán találták meg a park azon részén, ahol tavaly két kocogót is zaklattak.
A rendőrség által kihallgatni kívánt Ingmar Guandeque egy észak-karolinai börtönben tölti 10 éves börtönbüntetését, amit különböző zaklatásokért szabtak ki rá - jelentette a CNN. Bírósági tárgyalásán a férfi bevallotta, hogy tavaly a Washington melletti Rock Creek Parkban két esetben is Sony walkmaneket akart lopni kocogóktól, de aztán mégsem tette. Ugyanakkor a rendőrök egy ilyen típusú sétálómagnót találtak Chandra Levy maradványai mellett.

Az akkori tárgyalási iratok szerint Guandeque késsel felfegyverkezve a park népszerű kocogó útvonalai mellett várakozott áldozataira. A washingtoni rendőrkapitány szerint még korai összekapcsolni Levy és a két kocogó eseteit, mert még nem tisztázott, hogy a lány gyilkosság áldozata lett-e. Egyes feltételezések szerint Chandra Levy egy sorozatgyilkos áldozata is lehet, aki eddig két fiatal lányt ölt meg a környéken az elmúlt három évben, de a hatóságok még mindig nem bukkantak a nyomára.

Fogai alapján azonosították

Levyt utoljára tavaly április 30-án látták Washingtonban, röviddel azután, hogy befejezte munkáját a szövetségi börtönfelügyeletnél. A lányról köztudott volt, hogy gyakran kocog a parkban. Maradványaira a Rock Creek Park egy eldugott részén talált rá egy kutyáját sétáltató férfi. A holttest mintegy 30 centi vastag avar és aljnövényzet alatt feküdt, mellette női ruha foszlányokat, és egy Sony walkmant találtak. A rendőrök nem zárják ki, hogy a holttestet azután vitték a parkba, hogy egyszer már átkutatták azt. A lányt foglenyomata alapján azonosították.

Viszony a nős szenátorral

A fiatal gyakornoklány eltűnése hatalmas publicitást kapott az Egyesült Államokban, főleg azután, hogy fény derült a lány és a demokrata Gary Condit szenátor viszonyára. A hatóságok többször is kihallgatták a szenátort, de hivatalosan sosem gyanúsították. A férfi végig kitartott amellett, hogy semmit sem tud a lány eltűnéséről. Condit ügyvédje szerint a hatóságok munkája nem volt kielégítő, mert tavaly átkutatták a parkot, de nem találtak semmit. A kétgyermekes, nős, 54 éves Condit karrierjét tönkretette az eset: a márciusi választásokon elvesztette képviselői helyét. A kaliforniai szenátorhoz közelálló források szerint a holttest megtalálása végre tisztázhatja Conditot.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!