Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Fordulat a gyakornoklány ügyében

2002.05.24. 10:41
Egy a Rock Creek Parkban kocogókat zaklató férfit hallgat ki a rendőrség a tavaly áprilisban eltűnt gyakornoklány, Chandra Levy ügyével kapcsolatban. A fiatal lány holttestét szerdán találták meg a park azon részén, ahol tavaly két kocogót is zaklattak.
A rendőrség által kihallgatni kívánt Ingmar Guandeque egy észak-karolinai börtönben tölti 10 éves börtönbüntetését, amit különböző zaklatásokért szabtak ki rá - jelentette a CNN. Bírósági tárgyalásán a férfi bevallotta, hogy tavaly a Washington melletti Rock Creek Parkban két esetben is Sony walkmaneket akart lopni kocogóktól, de aztán mégsem tette. Ugyanakkor a rendőrök egy ilyen típusú sétálómagnót találtak Chandra Levy maradványai mellett.

Az akkori tárgyalási iratok szerint Guandeque késsel felfegyverkezve a park népszerű kocogó útvonalai mellett várakozott áldozataira. A washingtoni rendőrkapitány szerint még korai összekapcsolni Levy és a két kocogó eseteit, mert még nem tisztázott, hogy a lány gyilkosság áldozata lett-e. Egyes feltételezések szerint Chandra Levy egy sorozatgyilkos áldozata is lehet, aki eddig két fiatal lányt ölt meg a környéken az elmúlt három évben, de a hatóságok még mindig nem bukkantak a nyomára.

Fogai alapján azonosították

Levyt utoljára tavaly április 30-án látták Washingtonban, röviddel azután, hogy befejezte munkáját a szövetségi börtönfelügyeletnél. A lányról köztudott volt, hogy gyakran kocog a parkban. Maradványaira a Rock Creek Park egy eldugott részén talált rá egy kutyáját sétáltató férfi. A holttest mintegy 30 centi vastag avar és aljnövényzet alatt feküdt, mellette női ruha foszlányokat, és egy Sony walkmant találtak. A rendőrök nem zárják ki, hogy a holttestet azután vitték a parkba, hogy egyszer már átkutatták azt. A lányt foglenyomata alapján azonosították.

Viszony a nős szenátorral

A fiatal gyakornoklány eltűnése hatalmas publicitást kapott az Egyesült Államokban, főleg azután, hogy fény derült a lány és a demokrata Gary Condit szenátor viszonyára. A hatóságok többször is kihallgatták a szenátort, de hivatalosan sosem gyanúsították. A férfi végig kitartott amellett, hogy semmit sem tud a lány eltűnéséről. Condit ügyvédje szerint a hatóságok munkája nem volt kielégítő, mert tavaly átkutatták a parkot, de nem találtak semmit. A kétgyermekes, nős, 54 éves Condit karrierjét tönkretette az eset: a márciusi választásokon elvesztette képviselői helyét. A kaliforniai szenátorhoz közelálló források szerint a holttest megtalálása végre tisztázhatja Conditot.